Alvorlig skadd:

Knivstukket på gata i Oslo

En person er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i Bogstadveien i Oslo. Politiet jakter en ung mann og kvinne som flyktet fra åstedet på sparkesykler.

En person er alvorlig skadd etter å ha blitt knivstukket i Bogstadveien i Oslo. Politiet jakter en ung mann og kvinne som forsvant fra stedet på sparkesykler. Video: Anabelle Bruun / Dagbladet. Reporter: Ralf Lofstad. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

Politiet rykket ut til Bogstadveien på Majorstua i Oslo søndag kveld, etter melding om at en person hadde blitt knivstukket på gata.

- Mistenkte har kjørt fra stedet på sparkesykkel. Fornærmede er alvorlig skadd. Vi søker etter mistenkte med mange patruljer, skrev politiet på Twitter.

Klokka 03:00 opplyser Kriminalleder i politiet, Morten Karlhagen, at de fortsatt jobber med å identifisere to personer som forlot stedet på sparkesykkel og at ingen er pågrepet i saken.

- Nå pågår arbeidet med å identifisere de to personene som vi mener er involvert i saken, sier Karlhagen til Dagbladet.

Politiet har gjennomført et avhør av den fornærmede i saken.

- Han bli ivaretatt av helsevesenet. Han er påført en alvorlig skade, men det er ikke noe kritisk skade, sier Karlhagen.

Politiet ber om at publikum som har tips eller observasjoner, tar kontakt med dem på telefon 02800.

BLODSPOR: Slik så det ut på åstedet for knivstikkingen i Oslo søndag kveld. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
BLODSPOR: Slik så det ut på åstedet for knivstikkingen i Oslo søndag kveld. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

Sperret av området

Operasjonsleder i politiet Gjermund Stokkli forteller at de fikk melding om hendelsen - som skal ha skjedd i krysset Sorgenfrigata/Bogstadveien - klokka 19.52.

- Det har vært en foranledning mellom noen personer hvorpå én av dem har blitt knivstukket, sier han.

Kriminalleder Karlhagen forteller at de ikke har fått noen opplysninger som tilsier at det er en relasjon mellom den fornærmede og de to andre personene som var involvert.

Ifølge Tore Barstad, politiets innsatsleder på stedet, skal det ha vært en konfrontasjon rundt en sparkesykkel i forkant av knivstikkingen.

Fornærmede er sendt til Ullevål sykehus.

- Han er beskrevet som alvorlig, men ikke kritisk skadd, sier Barstad.

Området rundt puben Highbury er sperret av. Hendelsen skal imidlertid ikke ha noen relasjon til puben, etter det politiet er kjent med.

- Det er en god del vitner som vi har kontroll på, sier Stokkli og legger til at det var forbipasserende som meldte ifra til politiet.

Tore Barstad sier at de leter en ung mann og kvinne - muligens helt nede i 16-18-årsalderen.

- De forsvant på hver sin svarte sparkesykkel i retning Majorstua-krysset, sier Barstad.

Politiet har konsentrert søket sitt rundt området Kirkeveien/Frognerparken.

KNIVSTIKKING: Politiet rykket ut med en rekke patruljer etter at de fikk melding om knivstikkingen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
KNIVSTIKKING: Politiet rykket ut med en rekke patruljer etter at de fikk melding om knivstikkingen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet Vis mer

- Brukt en kniv

Barstad beskriver den mistenkte unge mannen som av afrikansk utseende, ikledd en svart jakke med hvit hette. Kvinnen skal være lys i huden, ha krøllete blondt hår, svarte klær og en lilla eller blå veske.

- Vi er særdeles lite glad for voldsbruk, og enda mindre ved bruk av kniv. Vi setter nå inn alt vi har av ressurser for å finne vedkommende som har gjort det, sier Tore Barstad.

Politiets operasjonsleder er ikke sikker på om det er gjort beslag i noe stikkvåpen ennå.

- Som jeg forstår er det brukt en kniv, sier Stokkli.

- Er det grunn til å tro at mistenkte utgjør noen fare for allmennheten?

- Ikke ut ifra de opplysningene jeg sitter på. Det er ingen andre som skal ha blitt angrepet.

Politiet undersøker om hendelsen kan ha blitt fanget opp av overvåkingskameraer i området.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer