Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knivtrussel på legevakt: - Skulle drepe alle

Mannen i 40-åra skal ha vært misfornøyd med behandlingen på legesenteret. Ble skutt med elektrosjokkvåpen etter å ha truet ansatt med kniv.

Øst politidistrikt skriver på twitter at det har vært en trusselsituasjon med legevakta på Jessheim onsdag. Politiet rykket ut klokka 15.30, etter at det ble meldt fra ansatte om en pågående trussel fra en mann med tapetkniv.

En patrulje rykket ut og fikk raskt kontroll på mannen 40-åra. Det ble brukt elektrosjokkvåpen under pågripelsen. Ingen skal ha blitt skadd.

Skulle drepe alle

Operasjonsleder Gisle Sveen forteller om en dramatisk opplevelse for de ansatte og pasienter ved legevakta. Mannen hadde henvendt seg i skranken. Der tok han opp en tapetkniv og holdt denne mot halsen på en kvinnelig ansatt.

- Han sa så at han skulle drepe alle. Han var misfornøyd med behandlinga han hadde fått på legesenteret, forteller Sveen til Dagbladet.

Politiet bevæpnet seg da de rykket ut. I mellomtida klarte de ansatte selv å evakuere de pasientene som befant seg på venterommet.

- Trusselutøveren ble anropt av patruljen og fikk beskjed om å slippe kniven. Dette etterkom han ikke, og ble derfor skutt med elektrosjokkvåpen, sier operasjonslederen.

Roser de ansatte

Politiet fikk umiddelbart etter kontroll på situasjonen. Mannen følges onsdag kveld opp av helsepersonale. I tillegg blir det opprettet politisak. Mannen skal ikke være kjent av politiet fra tidligere.

- Det er bare å berømme de ansatte for måten situasjonen ble håndtert på. De holdt hodet kaldt, evakuerte pasientene og gjorde en veldig god jobb i en presset situasjon, sier Sveen.