Knokkelsamleren, Bibel-John og Alfabet-morderen: Seriemorderne som gikk fri

Enkelte har gått løs i årevis.

BEINRESTER I ØRKENEN: Beinrester og levninger fra 12 personer, blant dem et foster, ble funnet i ørkenen utenfor Albuquerque i New Mexico i 2009. Alt tyder på at en og samme person står bak, men seks år etter funnene er ingen pågrepet i saken. Foto: AP Photo / The Albuquerque Journal / Pat Vasquez-Cunningham / NTB Scanpix
BEINRESTER I ØRKENEN: Beinrester og levninger fra 12 personer, blant dem et foster, ble funnet i ørkenen utenfor Albuquerque i New Mexico i 2009. Alt tyder på at en og samme person står bak, men seks år etter funnene er ingen pågrepet i saken. Foto: AP Photo / The Albuquerque Journal / Pat Vasquez-Cunningham / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seriemorder. Bare ordet får det til å gå kaldt nedover ryggen. Enda mer guffent blir det med tanke på at flere av dem er på frifot.

Opp gjennom historien har media gitt dem nifse kallenavn som «Knokkelsamleren», «Charlie Chop-off», «Slakteren i Kingsbury Run»,  «Monsteret i Firenze» og  «Øksemorderen i New Orleans».

De aller, aller fleste seriemorderne havner til slutt bak lås og slå. Men enkelte av disse brutale og kaldblodige vesenene har gått løse i årevis, ja i opptil flere tiår. Noen av dem vandrer trolig gatelangs et eller annet sted i verden i dag. Og dette er folk du helst ikke vil småprate med på en kafe, i baren, på rusletur eller hvor det nå måtte være.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Få alt fra Dagbladet Pluss, Elbil24 Pro, KK Pluss og Se og Hør Pluss i samme pakke!

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.