Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knox mener kjennelsen er urettferdig

Hevder hun er utsatt for et justismord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er redd og trist som følge av denne urettferdige domsavsigelsen. Etter å ha blitt kjent uskyldig tidligere, hadde jeg ventet bedre fra det italienske rettsvesenet, sier 26-åringen.

- Bevisene og anklagen rettferdiggjør ikke kjennelsen om skyld ut over enhver rimelig tvil. Det har alltid manglet bevis. Min familie og jeg er påført store lidelser som følge av denne uriktige forfølgelsen, sier Knox videre.

Mishandlet og drept Knox ble sammen med sin daværende kjæreste Raffaele Sollecito pågrepet av italiensk politi i november 2007, etter at den britiske studenten Meredith Kercher ble funnet drept og seksuelt misbrukt i leiligheten de tre delte.

Knox og Sollecito ble funnet skyldige i drapet og dømt til henholdsvis 26 og 25 års fengsel.

Dommen ble anket og i 2011 ble de to frikjent. Knox reiste da tilbake til USA, og har siden nektet å returnere til Italia.

Skjerpet straffen I 2013 besluttet italiensk høyesterett at saken skulle føres på nytt og torsdag opprettholdt en italiensk domstol den opprinnelige kjennelsen om at de to var skyldige i drapet.

Domstolen skjerpet deretter straffen for Knox til 28 år og 6 måneders fengsel, mens straffen på 25 års fengsel ble opprettholdt for Sollecito.

Begge varsler via sine forsvarere at de kommer til å anke dommen.

- Vi har ikke mistet motet, sier Knox' forsvarer Luciano Ghriga.

- Denne pingpongen kommer til å fortsette, sier Sollecitos forsvarer Giulia Bongiorno, som fastholder at det ikke foreligger beviser som knytter ham til åstedet.

På frifot Sollecito var til stede i rettssalen torsdag, men forlot lokalet før dommen ble avsagt.

- Folk som har vært imot meg, trodde nok ikke at jeg ville stille opp her i dag, sa han til de frammøtte pressefolkene.

Sollecito forblir på frifot inntil italiensk høyesterett eventuelt stadfester dommen, men han har forbud mot å reise ut av landet.

Tviler på utlevering Eksperter tviler på at Knox noensinne vil bli utlevert fra USA til Italia, uansett hva italiensk høyesterett måtte komme fram til.

Italia kan imidlertid utstede en internasjonal arrestordre på henne, og hun vil dermed få store vansker med å bevege seg utenfor USA.

- Dette har kommet helt ut av kontroll, konstaterte hun etter torsdagens domsavsigelse.

Knox langet deretter ut mot italiensk politi og rettsvesen og fastholdt at hun er utsatt for et justismord.

- En uriktig domfellelse er selvsagt forferdelig for den som er uriktig anklaget, men det er også forferdelig for offeret, deres pårørende og samfunnet, mener Knox.

(NTB)

Foto: REUTERS/Peter Kramer/NBC.
Foto: REUTERS/Peter Kramer/NBC. Vis mer
Hele Norges coronakart