Knudsen angrer intet

Næringsminister Grete Knudsen står fast på at det var riktig å introdusere Telenor på børs nå og ønsker ikke å rette kritikk mot meklerhusene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklerhusene Goldman Sachs og DnB Markets kastet inn 51,6 millioner Telenor-aksjer til tross for at det allerede var stor fare for kursfall.

- Overtegning - såkalt greenshoe - er helt vanlig å bruke for å stabilisere kursene. Det har også vært en fordel for oss, sier Knudsen til Dagbladet.

- Men meklerhusene har da vitterlig gjennom sine salg og kjøp i stor skala i praksis påvirket kursen nedover, mens de selv har tjent store summer. Er ikke det kritikkverdig?

- Vi har ingen grunn til å si at de ikke har fulgt god forretningsskikk.

- Hvorfor var det så viktig for departementet å gjennomføre børsintroduksjonen nå?

Vi har gjennom hele prosessen, også overfor Stortinget, lagt opp til at det skulle skje i løpet av høsten. Vi hadde muligheten til å stoppe introduksjonen, men fant det ikke riktig. Både departementets uhildede rådgivere, Telenors styre og administrasjon og meklerhusene som sto for introduksjonen, var enige om beslutningen.

Knudsen mener folk og investorer må se det hele an.

Det er viktig å ha is i magen. Vi ser at andre it-selskaper har stupt, mange langt mer enn Telenor. Forutsetningen har hele tida vært å se dette i et langsiktig perspektiv. Nå får vi håpe at Telenor får den samme tillit i markedet som vi har hatt til Telenor, sier Knudsen til Dagbladet.