- Knus bilvinduet!

Mandag ble en gjenglemt hund regelrett kokt ihjel i en bil i Skien. Nå oppfordrer politiet i Skien folk til å reagere hvis de kommer over innestengte dyr i biler som plages i varmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Alle som kommer over slike tilfeller bør tilkalle politiet. Hvis det er prekært, kan de knuse bilruta for å få hunden ut, sier politimester i Skien, Arve Schelver, til Telemarksavisa. Han legger til at det ikke dermed bare er å gå rundt og knuse bilruter, men at dette må vurderes nøye i hvert enkelt tilfelle.

Det var sist mandag at den tragiske dyrehistorien utspant seg på en parkeringsplass rett utenfor politistasjonen i Skien. En politikvinne kom forbi og oppdaget den voksne boxer-hunden inne i en bil som sto parkert i den stekvarme sola. Hunden hadde så store plager der inne at hun bestemte seg for å knuse vinduet for å få den ut.

Det var imidlertid for seint, hunden døde på vei til dyrlegen. Veterinæren forteller at hunden var helt stiv da den kom fram, noe som tilsier at den har «kokt» ihjel inne i bilen.

Mannen som hadde etterlatt hunden har forklart til politiet at bilen sto i skyggen da han parkerte den. Det han ikke tenkte på, var at skyggen forsvant da sola flyttet seg.

Etter dyrevernloven er det forbudt å vanskjøtte dyr. Politiet i Skien har likevel kommet fram til at det ikke har skjedd noe straffbart i denne saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer