Barnevern

Knusende dom mot barnevernet i skandalesak

Barnevernet i Alna bydel i Oslo får krass kritikk av Oslo tingrett for å ha holdt to barn adskilt fra sine foreldre i flere år. Nå etterforskes en leder i tjenesten for straffbar motarbeidelse av rettsvesenet.

OPPGJØR: Pia Monclair jobber i barnevernet i Alna bydel i Oslo. Før jul tok hun et kraftig oppgjør med egen tjeneste. Foto: Nina Hansen
OPPGJØR: Pia Monclair jobber i barnevernet i Alna bydel i Oslo. Før jul tok hun et kraftig oppgjør med egen tjeneste. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert

Et foreldrepar i Oslo får endelig sin yngste datter hjem igjen etter fire års kamp. Samtidig vil de få muligheten til å bygge ny relasjon til sin eldste datter, som nå er blitt tenåring.

Det er bestemt i en fersk dom fra Oslo tingrett.

I dommen får barneverntjenesten i Alna bydel hard medfart for sin uforsvarlige opptreden i saken.

Domstolen slår fast at barna og foreldrene er holdt fra hverandre i flere år, uten at det har vært grunnlag for det.

Bydelen kommenterer kritikken fra Oslo tingrett nederst i denne saken.

«Framstår rettsløse»

Oslo tingrett går også langt i å antyde at det i denne saken helt fra starten av kan ha vært uriktig å plassere barna under offentlig omsorg.

«På domstidspunktet nå, om lag fire år etter akuttvedtaket, er foreldrenes omsorgstilbud uansett betydelig bedret, og det til en slik grad at det naturlig utløser spørsmål om man feilvurderte arten og graden av manglene i 2017», heter det.

Ifølge tingretten har svikten i barneverntjenesten uansett ført til at tvangsinngrepet er blitt «unødig langvarig og inngripende».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer