Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knusende dom mot Ryanair: - En strålende dag

EU-domstolen kom torsdag med en knusende dom mot Ryanair. Det er et stort tilbakeslag for billigselskapet.

TAPTE: Belgiske Ryanair-ansatte vant en knusende dom over Ryanair i EU-domstolen. Det kan få stor betydning for selskapet over hele Europa. Foto: NTB Scanpix
TAPTE: Belgiske Ryanair-ansatte vant en knusende dom over Ryanair i EU-domstolen. Det kan få stor betydning for selskapet over hele Europa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs domstol slår fast at Ryanair ikke kan kreve at liberale irske arbeidslover gjelder for kabinansatte som har base i Belgia.

Det irske flyselskapets påstand var at deres Belgia-baserte kabinansatte bør være omfattet av arbeidslovgivningen i Irland ettersom dette er en del av deres arbeidskontrakter, skriver Reuters.

Men i torsdagens kjennelse fastslår EU-domstolen at det er belgiske arbeidslover som gjelder for ansatte med base i Belgia.

- Dette er en strålende dag for Europas (passasjer-)flyindustri, og dets ansatte. Det er et første steg i å sørge for at alle flyselskap må følge det samme regelverket, sier Christine Behle, styremedlem i den tyske arbeidstakerforeningen Verdi.

Avgjørelsen er et stort tilbakeslag for det irske lavprisselskapet ettersom dommen også får betydning for Ryanair-ansatte i andre EU-land.

Selskapet har bygd sin forretningsmodell på at det er liberale irske lover som gjelder, uansett hvor i verden de ansatte arbeider.

(NTB/Dagbladet)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!