Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Knusende, grusomt og barbarisk

Familiens advokat bekrefter at levningene etter soldaten Vanessa Guillen (20) har blitt funnet.

FUNNET DØD: Lupe Guillen gikk hardt ut mot de ansvarlige etter at hennes søster, Vanessa Guillen, ble funnet død. Video: AP Vis mer

Torsdag forrige uker ble levninger etter en kvinne funnet nær en elv rundt 30 kilometer unna militærbasen Fort Hood i Texas, USA. Familien var sikre i sin sak få dager senere, da de via sin advokat uttalte at den savnede soldaten Vanessa Guillen (20) var funnet. Men myndighetene sa de fremdeles ventet på svar på identifiseringen.

- Det hele er knusende, grusomt og barbarisk, sa familiens advokat, Natalie Khawam.

Nå forteller familien til The Washington Post at etterforskerne har identifisert levningene som Guillens. Opplysningene er ikke bekreftet fra hærens etterforskere, ifølge TV-kanalen ABC13.

- Det har vært en trist morgen og helg for oss, sier Khawam til CNN natt til mandag norsk tid.

- FAEN TA DEG: En politimann i New York City er suspendert etter det som skjer i denne videoen. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer

Drept på basen

Vanessa Guillen ble sist sett 22. april på parkeringsplassen ved basen. Da hadde hun etterlatt bil- og romnøkler, ID-kort og en lommebok på basen.

Funnet av levningene utløste et søk som ledet til en mistenkt medsoldat. Han tok sitt eget liv da etterforskerne forsøkte å komme i kontakt med ham.

Etterforskerne mener medsoldaten drepte Guillen. Vedkommendes kjæreste (22) er siktet for å ha manipulert bevis og for å ha hjulpet soldaten med å skjule liket.

Den mistenkte soldaten skal ha slått Guillen ihjel med en hammer på basen. Kort tid senere så vitner at han slet med en tung boks som han plasserte i bilen sin og deretter kjørte av gårde med.

Den nå siktede kjæresten har forklart at medsoldaten hentet henne og tok henne med til funnstedet. De to forsøkte å ødelegge levningene etter Guillens og begravet henne på stedet. Fire dager senere returnerte de for å skjule levningene ytterligere, skriver Washington Post.

TEXAS: En soldat som har vært savnet siden april fra militærbase Fort Hood i Texas, ble drept av en medsoldater. Det opplyste føderale og militære etterforskere forrige uke. Arkivfoto: Jack Plunkett / AP / NTB scanpix
TEXAS: En soldat som har vært savnet siden april fra militærbase Fort Hood i Texas, ble drept av en medsoldater. Det opplyste føderale og militære etterforskere forrige uke. Arkivfoto: Jack Plunkett / AP / NTB scanpix Vis mer

Familien raser

Familien mener at hærens søk etter den savnede 20-åringen gikk for tregt og at de høyere oppe på rangstigen ikke brydde seg nok.

De har også anklaget hæren for å legge lokk på forsvinningen.

Etterforskerne var for trege med å samle bevis og sikre telefondata som ledet til den mistenkte mer enn to måneder senere, sa advokat Khawam, ifølge The Washington Post.

- Hennes ledere sviktet henne. Hæren sviktet henne, sa Khawam.

Familien og den siktede kvinnen har nokså forskjellige meninger om motivet for drapet. Familien mener Guillen skulle rapportere medsoldaten for seksuell trakassering.

Den siktede kvinnen har angivelig forklart at Guillen skal ha ønsket å rapportere medsoldaten for å ha et forhold med en gift kvinne, skriver CNN. Dette tror ikke familien på.

Basen har opplyst at de ikke har mottatt rapporter om seksuell trakassering som involverer medsoldaten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!