Knusende rapport om enhet i Jernbaneverket

Enheten som er selve hjertet i jernbanearbeidet i Norge - Signaltjenester hos Jernbaneverket - får en knusende dom i en fersk rapport. Mangel på tid, folk og styring fører til at viktig arbeid på jernbanen ikke gjennomføres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (NTB): I rapporten som Capgemini har laget, beskriver ansatte stor uforutsigbarhet, manglende planlegging, dårlig kommunikasjon og svak ledelse. Til sammen fører dette til at viktig arbeid på jernbanenettet ikke blir gjennomført. Resultatet blir mer buss for tog og forsinkelser for de reisende, skriver Aftenposten.

Signaltjenester beskrives som selve hjertet i arbeidet med jernbanen i Norge. Uten godkjentstempel fra denne enheten, bremser eller stanser alle prosesser innenfor alt fra planlegging til prosjektering, bygging og vedlikehold.

Personer med tilknytning til enheten beskriver en hverdag der millionsummer sløses bort og hvor forbedringer på jernbanen uteblir fordi prosjekter enten innstilles eller blir forsinket. Årsaken er at Signaltjenester ikke klarer å holde tritt med alle oppdragene. (©NTB)