Knusende tap for Slobo

Reformkreftene seiret stort ved valget i Serbia, og forbereder seg nå på å fjerne de siste restene av Milosevic-regimet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Da vel halvparten av stemmene var talt opp i dag, hadde reformalliansen DOS fått 65,4 prosent av stemmene, mens sosialistpartiet til Slobodan Milosevic lå langt etter med bare 13,4 prosent, ifølge offisielle tall. Det betyr at DOS får 178 av de 250 plassene i nasjonalforsamlingen, mens sosialistpartiet får 36 plasser.

Partiet til Slobodan Milosevics kone Mirjana Markovic, JUL, fikk 0,34 prosent og blir ikke representert i den nye nasjonalforsamlingen.

Internasjonale observatører karakteriserer valget som fritt og rettferdig, i motsetning til de manipulerte valgene under Milosevics regime.

Zoran Djindic, statsministerkandidat for DOS-alliansen, sier den nye regjeringen vil bli dannet innen 10. januar, bare tre dager etter den ortodokse julefeiringen.

En av valgets overraskelser er at det ultranasjonalistiske Serbias Enhetsparti, som ble ledet av krigsforbryteren Arkan inntil han ble skutt og drept for et snaut år siden, klarte å få mer enn 5 prosent av stemmene, og dermed passere sperregrensen. Partiet får trolig 14 representanter, mens det høyreekstremistiske Radikale partiet får 23.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer