Knusende

Noen minutter før kl. 15 sto aktor og tiltalte og diskuterte erfaringer fra danseskolen. En snau time seinere hadde aktor Nicolai Bjønness nedlagt en knusende påstand i Rasool-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tolv års fengsel og fem års sikring for Shahid Rasool, fire års fengsel for Mudsir Ali, samt over 850000 kroner i erstatning og oppreisning.

Aktoratet opererer med en strafferamme for Rasool på 13 og et halvt års fengsel. Med sin to års dom fra 1995 kan han dermed komme ut av denne maratonsaken med en straff som strekker seg ut over strafferammen.

- Vi mener 1995-dommen må ses som en særskilt dom, sier medaktor Reidar Bruusgaard.

- Godt gjort, sier forsvarer Fridtjof Feydt, som mandag starter sin tre dager lange prosedyre.

Det er ventet dom i saken innen midten av juli. Tross påstand om en uvanlig lang straff er aktoratet tvilende til om at Rasool har adgang til å anke saken inn for lagmannsretten.

Påstanden er sammensatt av poster, der ingen hver for seg har en strafferamme på over seks års fengsel. Dermed er det ikke gitt at saken kan ankes inn for en høyere instans.

Aktor Bjønness var for øvrig svært krass i sin karakteristikk av innsatsen til de to rettspsykiatrisk sakkyndige, som har konkludert med at Rasool ikke har mangelfullt utviklede sjelsevner.