Knuser a-ha ...om en stund!

NOTODDEN (Dagbladet): Det er bra Briskeby har et 20-talls hjemlige konsertsteder å øve på før de skal ut i den store verden sammen med a-ha.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Målet for Briskeby må jo være å spille skjorta av det fryktede livebandet a-ha når de i slutten av november skal være supportband på sju innendørs stadionrockkonserter for våre aldrende superstjerner i Tyskland. Det klarer de ganske sikkert også, men før det er det endel elementer som må skjerpes inn i Briskebys show. Men utgangspunktet - bandet, låtene, auraen deres - er utmerket.

Briskeby har litt ufortjent fått et halvdårlig «liverykte». Men det er sant at de har hatt problemer med å skyve energi og «liveliv» inn i et låtmateriale som er til dels oppsiktsvekkende sterkt og hitspekket. De har bare et ferskt lite debutalbum på baken, men har likevel låter som helt uproblematisk bærer en konsert.

Bjørn «Bulle» Bergene er en ekte gitarhelt. Han har et driv og et attakk som løfter et Briskeby-sound som står i fare for å bli stillestående. I går sviktet imidlertid vokalist Lise Karlsnes noe. Om man kan skylde på nerver er ikke godt å si, men Lise slet med å gi Briskeby det vokale trøkket de trenger og som låtene krever. Og som hun har vist tidligere at hun klarer å yte. En låt som «Keep It To Yourself» falt helt igjennom. Basspillet til Bård Helgeland er også en anelse traust, og det var helt unødvendig at bandets innleide synthmann hadde tatt med seg hele kringkastingsorkesteret inn på sine keyboards på «Wide Awake». Synthene er en levende del av gruppas sound, men ikke bruk det til å pynte på et gitarorientert lydbilde som om få uker vil fungere helt fint uten kosmetikk.

For øvrig tyder alt på at Briskeby er et utmerket liveband innen høsten er omme.

BriskebyNotodden
Publikum: Ca. 400

 


BriskebyNotodden
Publikum: Ca. 400
BriskebyNotodden Publikum: Ca. 400 BriskebyNotodden Publikum: Ca. 400 Vis mer
LIVEPREMIERE: Lise Karlsnes og resten av Briskeby hadde sin turnèåpning for studenter på Notodden i går kveld. De overbeviste delvis, men har et stykke å gå før de er der de bør være når de skal på turnè med a-ha i november.