Nato-sjef Jens Stoltenberg

Knuser Ap-drømmen om Jens

Kan Jens Stoltenberg «slippes» fra NATO før tiden og komme hjem og redde Ap? - Glem det, er svaret fra både NATO-kjennere og sentrale Ap- og LO-kilder.

KREVENDE ÅR: De fire årene med Donald Trump som amerikansk president har vært krevende for Nato og generalsekretær Jens Stoltenberg. Med Joe Biden har Nato fått en forutsigbar amerikansk president og en NATO-venn. Store oppgaver ligger imidlertid foran alliansen og generalsekretær Jens Stoltenberg, som har jobben til en gang ut i 2022. Foto: Olivier Hostel/Reuters
KREVENDE ÅR: De fire årene med Donald Trump som amerikansk president har vært krevende for Nato og generalsekretær Jens Stoltenberg. Med Joe Biden har Nato fått en forutsigbar amerikansk president og en NATO-venn. Store oppgaver ligger imidlertid foran alliansen og generalsekretær Jens Stoltenberg, som har jobben til en gang ut i 2022. Foto: Olivier Hostel/Reuters Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med målinger under og rundt 20 prosent leter rådville Ap-politikere og kommentatorer etter redning for partiet. Mange, blant dem tidligere Tromsø-ordfører Herman Kristoffersen, roper på Jens Stoltenberg. Han mener sågar at Stoltenberg bør overta for Jonas Gahr Støre på landsmøtet i april, ifølge VG.

Det blir avvist som helt utenkelig og urealistisk, både sett fra NATO, Ap og LO.

Andre mener Stoltenberg kan komme seinere, for eksempel tidsnok til å bli med i en Støre-ledet regjering. Dagbladet presenterte lørdag en mulig rødgrønn regjering. Under kildesamtaler ble Jens Stoltenberg lansert som mulig utenriksminister.

Kilder sentralt i Ap mener å vite at Stoltenberg ikke er lei norsk politikk. Han tok gjenvalg, og satt på Stortinget da han fikk et tilbud fra Barack Obama og Angela Merkel han ikke kunne si nei til.

- Ta en Bildt

- Han kan gjøre som Carl Bildt, og komme tilbake som utenriksminister, sier en kilde til Dagbladet. Carl Bildt var statsminister i Sverige, for Moderaterna, fram til 1994. Etter en periode som FN-utsending på Balkan og med andre internasjonale oppdrag, vendte han tilbake til svensk politikk som utenriksminister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer