Statsbudsjettet:

- Knuser brille­støtten til barn

Med briller på -11,7 ser Emilie (11) ingenting uten briller eller linser. Moren fortviler over at regjeringen ikke gjeninnfører brillestøtten i forslaget til statsbudsjett. Blindeforbundet raser.

SER IKKE UTEN: Emilie (11) er så nærsynt at hun ikke ser uten briller eller linser. Fram til i fjor fikk hun dekket utgiftene til briller. Det får hun ikke lenger. Foto: Privat
SER IKKE UTEN: Emilie (11) er så nærsynt at hun ikke ser uten briller eller linser. Fram til i fjor fikk hun dekket utgiftene til briller. Det får hun ikke lenger. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Regjeringen knuser brillestøtten til barn og fortsetter kuttet. Det blir i 2021 bevilget mindre støtte til barnebriller. I tillegg har de magemål til å skryte av det, fortviler forbundsleder i Blindeforbundet, Terje Andre Olsen.

Han viser til formuleringen i regjeringens budsjettforslag der det fortelles om ytterligere innsparinger i den såkalte brillestøtten til barn neste år:

«De nye retningslinjene innebærer en innsparing i 2021, som er anslått til 192,8 mill. kroner», heter det i budsjettet.

- Dette innebærer at veldig få barn vil få dekket brillestøtte, sier Olsen til Dagbladet.

- Ikke nytt kutt

Statssekretær Saida Begum i Arbeids- og sosialdepartementet avviser at det er snakk om et nytt kutt i brillestøtten, slik Dagbladet slo fast i en tidligere versjon av denne artikkelen.

- Vi har ikke foreslått nye endringer i brillestøtten i statsbudsjettet for 2021. Vi anslår at retningslinjene, inkludert nye, faste satser, for brillestøtten, gjør at utgiftene neste år blir redusert. Men dette er kun et anslag, og uavhengig av dette anslaget vil alle som oppfyller vilkårene i ordningen få dekket briller, sier Begum.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer