Stortingsvalget

Knuser drømmen: - Fundamentalt uenige

MDG går til valg på å få Jonas Gahr Støre med på stans i leting etter ny olje- og gass, sier partileder Une Bastholm. Ap-lederen avviser valgløftet blankt.

MØTTES TIL DUELL: Ap-leder Jonas Gahr Støre møter MDG-leder Une Bastholm til en debatt i Dagbladets Valgboden om oljepolitikk og hva vi kan vente oss av en eventuell rødgrønn regjering. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tirsdag denne uka, bare seks dager før stortingsvalget 2021, barket Ap-leder Jonas Gahr Støre og MDG-leder Une Bastholm sammen i duell i Dagbladets valgbod.

Jonas Gahr Støre kan bli avhengig av støtte fra enten MDG eller Rødt for å sikre tilstrekkelig flertall for en regjering med Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet.

MDGs betingelse

Debatten mellom de to partilederne var preget av kjente toner om klima og norsk olje- og gassproduksjon. MDG krever nemlig stans i all leting etter olje og gass hvis de skal støtte eller sitte i en regjering.

- Vi kan ikke velge hvilken tid vi lever i, og jeg er helt sikker på at det vår tid krever av oss, er at vi tør å være modig, og at vi gjør alt vi kan for å bremse en klimakrise som vi vet rammer ungene, barnebarna og verdens fattigste, sier Bastholm.

Det MDG setter som en betingelse til Norges neste regjering er at man slutter å dele ut nye lisenser til å lete etter fossil energi, sier Bastholm. Hun mener imidlertid at de ikke er «vrange og vanskelige» på mange andre saker, og at å slutte å lete etter ny olje- og gass slettes ikke er et radikalt krav.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer