Kan bli varmerekord:

Knuser drømmen om hvit jul

I disse områdene blir det hvit jul.

HVIT JUL: Meteorologene knuser drømmen om en hvit jul for de fleste nordmenn - men noen steder blir det snø. Foto: Berit Roald / NTB
HVIT JUL: Meteorologene knuser drømmen om en hvit jul for de fleste nordmenn - men noen steder blir det snø. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Desember har hittil bydd på gråvær i store deler av landet. I Oslo har meteorologene målt seks soltimer de siste 17 dagene. I Kristiansand er antallet fem, mens det i Fagernes ikke har vært én eneste time med sollys denne måneden.

Og i helga kan temperaturene bli så høye at en varmerekord fra 1998 står for fall.

I Sunndalsøra - hvor den tidligere varmerekorden lå på 18,3 grader - har prognoser på rundt 17 grader. Og med gode sjanser for føneffekt, kan det bli enda varmere.

Vindfullt, vått og grått

En knapp uke før julaften knuser meteorologene dermed drømmen om en hvit jul med sol og blå himmel for de aller fleste nordmenn.

- Er det håp for en solfylt juleferie?

- Nei. I helga og starten av neste uke blir det mildt, vindfullt, vått og grått i store deler av landet, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Pernille Borander, til Dagbladet.

Det beste juleværet

På Vestlandet fortsetter mildværet utover neste uke, og prognosene er positive for dem som hater å måke. Men nord for Stadt, i Møre og Romsdal og Trøndelag, er det muligheter for en hvit jul.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer