Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knuser håp om tsunamioffer i live

DNA-bevis for at Solitaer ble begravet i august, sier thailandske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Kan Solitaer (5) være i live?

(Dagbladet.no): Drømmen om å finne den fem år gamle datteren i live et år etter tsunamien er for god til å være sann. Thailandske myndigheter helte i alle fall atskillig kaldt vann i blodet på det tysk-thailandske paret som i dag møtte guvernøren i Phuket.

Tyske Sascha Meissmer og hans thailandske kone Patchara var skråsikre forrige uke på at de hadde sett bilde av sin savnede datter Solitaer på nettstedet www.phuketremembers.com og i en thailandsk avis. Mor sto med datteren på armen i familiens restaurant på turiststedet Khao Lak da flodbølgen feide dem ut på havet 2. juledag i fjor.

Solitaer ble borte i bølgene, men bildet ga foreldrene nytt håp om at hun er i live allikevel. Jenta er avbildet sammen med tre menn som moren mener jobber på hjelpekontoret som ble opprettet i Phuket etter katastrofen. Den tysk-thailandske paret har flyttet hit fordi de ikke orker å dra tilbake til hjemmet der tsunamien rammet dem.

DNA-bevis

Mens foreldrene hevder datteren aldri ble funnet, kom de thailandske myndighetene med andre opplysninger på bordet i dag.

-Solitaer ble identifisert 3. august i år etter DNA-tester både henne og foreldre, og hun ble overlatt til foreldrene og kremert fem dager seinere, sa oberst Ponprasert Ganjanarintr til nyhetsbyrået AP i dag.

-DNA-testene av den døde jenta matchet DNA-materialet fra moren og faren. Også alder, kjønn, vekt og klærne stemte slik foreldrene hadde beskrevet. Vi stoler helt og fullt på denne identifikasjonen, som ble offisielt godkjent av både thailandske og tyske myndigheter, sier obersten, som arbeider ved identifikasjonskontoret i Phuket.Etter bildet sist uke slår foreldrene seg allikevel ikke til ro med at det var deres datter som ble identifisert i august. Og Phukets guvernør Udomsak Asawawarangu. Han lovet å sette ned en etterforskningsgruppe for å komme til bunns i hvem som er på bildet sammen med den lille jenta.

LITE HÅP Foreldrene Sascha (t.h.) og Patchara Meissmer ble ikke levnet stort håp om at datteren Solitaer er i live, da de møtte guvernør Udomsak Asawawarangu i dag. Foto: SCANPIX/AP
LITE HÅP Foreldrene Sascha (t.h.) og Patchara Meissmer ble ikke levnet stort håp om at datteren Solitaer er i live, da de møtte guvernør Udomsak Asawawarangu i dag. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

Kan ha blitt evakuert

I forrige uke var moren sikker på at minst en tjenestemann på bildet jobber på identifikasjonskontoret i Phuket. En lege på bildet skal ha bekreftet at han og den lille jenta ble fotografert 27. desember - dagen etter katastrofen. Guvernøren utelukker ikke at noen som ble funnet i live de to første dagene etter flodbølgen kan ha blitt evakuert ut av Khao

Lak.

Bildesporet

27. og 28. desember ble det ikke ført noen statistikk over bergede som ble fraktet i sikkerhet til andre områder. Bildesporet har ikke ført til noen lykkelig løsning så langt, men guvernørens nye undersøkelseskommisjon skal spørre alle involverte sist jul om en fire år gammel jente kan ha blitt kjørt til et annet sted uten å bli registrert.

Mer enn 5.400 mennesker døde i Thailand under tsunamikatastrofen i fjor. Fortsatt er 2.817 personer savnet.

NYTT HÅP Dette er bildet som skapte nytt håp hos foreldrene, trolig tatt dagen etter tsunamien. Er jenta på bildet den savnede datteren Solitaer?
SLIK SÅ HUN UT Familiebilde av fire år gamle Solitaer like før hun ble tatt av flodbølgen 2. juledag i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!