GODE TIDER: Det har vært en god uke for President Barack Obama på meningsmålingene. Nå har han også større tillit en Romney i økonomispørsmålet. I går møtte han tilhengere på Kent State University i vippestaten Ohio. Foto: AP Photo/Tony Dejak
GODE TIDER: Det har vært en god uke for President Barack Obama på meningsmålingene. Nå har han også større tillit en Romney i økonomispørsmålet. I går møtte han tilhengere på Kent State University i vippestaten Ohio. Foto: AP Photo/Tony DejakVis mer

Knuser Romney i viktige vippestater

Gode målinger for Obama i Florida, Pennsylvania og Ohio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama har økt ledelsen over den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney i vippestatene Ohio, Pennsylvania og Florida.

Obama er foran med 53 prosent oppslutning mot Romneys 43 i Ohio. I Florida er tallene 53-44 i Obamas favør. I Pennsylvania holder han et forsprang på tolv prosentpoeng, 54-42.

Meningsmålingne er gjennomført av Quinnipiac University for New York Times og CBS i perioden 18. til 24. september.

Romney har slitt med negativ oppmerksomhet i samme periode, både for kommentarene om at 47 prosent av amerikanere er avhengige av staten, og for bemerkningene om flyvinduer.

Florida og Ohio er regnet som nøkkelstater i valget, og blir sannsynligvis helt avgjørende for Romneys sjanse til å bli president.

Taper kvinner Det er blant annet manglende dametekke som gir seg utslag på meningsmålingene. I den kvinnelige delen av befolkningen leder Obama med 19 prosentpoeng i Florida, 25 prosentpoeng i Ohio og 21 prosentpoeng i Pennsylvania.

Respondentene er også spurt om hvilke spørsmål som er viktige for dem for at de skal støtte en kandidat, og om hvor stor tillit de har til de to kandidatene i forskjellige spørsmål.

Tillit i økonomispørsmål Økonomien er, ikke uventet, oppgitt som den viktigste faktoren for velgerne både i Florida, Ohio og Pennsylvania.

Den virkelig gode nyheten for Obama er at han tilsynelatende har vunnet folkets tillit når det gjelder å reparere økonomien. Han har en fem-seks prosentpoengs ledelse over Romney i dette spørsmålet i alle de tre vippestatene.

- For første gang under hele valgkampen blir Obama ansett som den av de to som vil være best skikket til å gjenreise økonomien, som er temaet Republikanerne har hamret på siden valgkampen begynte, sier Peter A. Brown ved meningsmålingsinstituttet ved Quinnipiac University.

Andre nylige meningsmålinger viser ganske andre tall. En meningsmåling utført av Mason-Dixon Polling viser dødt løp i Florida.

SLIK GIKK DET SIST: Det endelige resultatet fra valget i 2008. Tallene viser antall valgmenn fra hver stat. Man trenger 270 valgmenn for å vinne. I 2008 tok Obama en klar seier mot John McCain, med 365 mot 173 valgmenn. Obama fikk 52,93 prosent av stemmene, McCain 45,66 prosent. Illustrasjon: Wikipedia
SLIK GIKK DET SIST: Det endelige resultatet fra valget i 2008. Tallene viser antall valgmenn fra hver stat. Man trenger 270 valgmenn for å vinne. I 2008 tok Obama en klar seier mot John McCain, med 365 mot 173 valgmenn. Obama fikk 52,93 prosent av stemmene, McCain 45,66 prosent. Illustrasjon: Wikipedia Vis mer