Kim Jong-uns søster:

Knuser USAs håp

Den mektige søsteren til Nord-Koreas ubestridte leder med kontant atomsvar til USA.

«SKUFFELSE»: Kim Jong-uns mektige søster, Kim Yo-jong, advarer USA mot «skuffelse» hvis de tror at Nord-Korea er villige til å forhandle. Foto: Reuters / NTB
«SKUFFELSE»: Kim Jong-uns mektige søster, Kim Yo-jong, advarer USA mot «skuffelse» hvis de tror at Nord-Korea er villige til å forhandle. Foto: Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Nord-Koreas leder Kim Jong-un i forrige uke fortalte at landet forberedte seg på både «dialog og konfrontasjon» med USA, hevet øyenbryn seg i Washington D.C. og Det hvite hus.

Jake Sullivan, USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, merket seg uttalelsen og beskrev den i amerikansk presse som et «interessant signal». Sullivan er den fremste sikkerhetspolitiske rådgiveren til USAs president Joe Biden, og uttalte seg med en forsiktig optimisme seg på vegne av Biden.

Nå blir Sullivan og Bidens forsiktige optimisme og håp om forhandlinger tilsynelatende knust av ingen ringere enn søsteren til Nord-Koreas leder Kim Jong-un.

Ut mot USA

Søsteren Kim Yo-jong er en betrodd støttespiller og rådgiver for Nord-Koreas leder, og innehar en høy stilling i det nordkoreanske regimet.

I en uttalelse til det nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA går Kims søster ut mot Sullivans uttalelser.

Først med et kryptisk koreansk ordtak, deretter i klartekst.

«Jeg hørte nyheten om at USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver har nevnt at han anser vår holdning overfor USA som et 'interessant signal'. Et koreansk ordtak lyder: 'I en drøm er det viktigste å tolke den, ikke å ha den'. Det ser ut til at USA kan ha tolket situasjonen på en slik måte for å betrygge seg selv», heter det i uttalelsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.