- Knuses av smuglere

Smuglersprit, ulovlig importert kjøtt, sigaretter og svart arbeid florerer i restaurantbransjen i hovedstaden. Dette er i ferd med å sende Tande-Ps forretningsimperium i grøfta, hevder NRK-kjendisen selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nå raser han mot myndighetene som ikke vil offentliggjøre smuglerbedriftene.

I dag tar Tande-P bladet fra munnen og forteller åpent om det han opplever som mafiatilstander i Oslos restaurantverden. Tande-P er deleier i sju ulike restauranter i Lillestrøm, Oslo, Vormsund, Trondheim, Verdal og Kragerø. Oslo-restauranten skulle bli lokomotivet. Isteden er Tandy's og Tændisrestaurantene i ferd med å bli Tande-Ps mareritt.

- Vi må slåss mot konkurrenter som driver kølsvart virksomhet. De stikker av med pengene, mens myndighetene står og ser på. Det gjør meg forbannet, sier Alf Tande-Petersen til Dagbladet.

Tande-P forteller om ukentlige telefontilbud om billig kjøtt fra utlandet, smuglet inn i Norge og levert direkte til restauranten. Og om en restaurantbransje som flommer over av tilbud om øl, sprit og parti sigaretter langt under norsk prisnivå:

Fileter til 30- 35 kroner pr. kilo.Kyllingfilet til 25- 30 kroner pr. kilo.Kartonger med 200 sigaretter til 80 kr.

- De mest dristige selgerne dukker til og med opp i restauranten og falbyr illegale varer. Det verste er at vi som driver lovlig, bukker under, mens de ulovlige blir vinnerne, sier en hoderystende Tande-P.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer