Knust av havet

Landsbyboerne på Papua Ny-Guinea hadde ikke en sjanse da havet kastet seg med hele sin tyngde inn over land. Tre voldsomme flodbølger knuste husene og rammet tusener av mennesker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kveld var antallet døde kommet opp i 600, men hjelpemannskapene frykter at over 1500 er omkommet i naturkatastrofen.

Fortsatt er et par tusen mennesker savnet. Enkelte har trolig flyktet inn i skogen og opp i høyden.

Men myndighetene på Papua Ny-Guinea regner med at mange flere er blitt drept enn de som til nå er funnet. John Maipu ved den katolske kirken i Aitape, midt i katastrofeområdet, frykter at opp mot 2000 mennesker er omkommet.

Utryddet

Hele landsbyer ble tatt av havet. Det var bare pinneved igjen av de spinkle trehyttene. Likene lå strødd blant vrakgodset på land eller fløt i sjøen.

Minst 6000 er blitt hjemløse etter katastrofen.

- Jeg har ikke ord. Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne. Men dette er det verste jeg har sett, sa en følelsesladd statsminister på Papua Ny-Guinea, William Skate, da han ble intervjuet av CNN i går.

Jordskjelv

Flodbølgene lørdag ble forårsaket av to kraftige jordskjelv i Stillehavet. Havet reiste seg og veltet inn over land i tre flodbølger på mellom sju og ti meters høyde og i en bredde på tre mil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer