Knust av småfolket

Kjell Inge Røkke forsøkte så tappert han kunne å skjule skuffelsen etter sitt livs nederlag. Samtidig jublet Kværners småaksjonærer over å ha stoppet finansmannens raid av selskapet. I dag starter Røkke arbeidet med revansjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Vi er verken sure, sinte eller bitre, bedyret Kjell Inge Røkke før han tok bakveien ut av Kværners generalforsamling.

Men ansiktet fortalte en annen historie da han med kjæresten Celina Midelfart i nabosetet forlot Gamle Logen i sin svarte og rådyre Audi S8. Kjell Inge Røkke vil aldri glemme gårsdagens nederlag.

Reiste seg i glede

Med knappest mulig flertall vant Almskog-fløyen kampen om hvem som skal sitte i Kværners styre i året som kommer. Røkke ønsket å bytte ut samtlige styremedlemmer, for på den måten å sikre at Kværner blir slått sammen med Aker Maritime. Men den gang ei.

Oppildnet av kamplystne småaksjonærer, mindre fondsforvaltere og selskapets tillitsvalgte sa Kværner-flertallet nei til Røkkes hjemmesnekrete styreforslag med 40 millioner mot 37,5 millioner stemmer.

Splittet Kværner

Da avstemningsresultatet ble kjent, reiste halve salen seg og applaudert høylytt og nærmest vantro i flere minutter. Røkke satt musestille.

Deretter ble den seiersvante moldenseren nærmest presset til en ørliten innrømmelse:

- Vi får se på dette som et midlertidig setback, sa han og slo fast det alle kunne lese ut av avstemningstallene: Kværner er et selskap i stor splittelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer