Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knust av steinblokk

SKIEN (Dagbladet): Politiet i Skien var allerede på vei for å undersøke en melding om steinras på Skotfossveien, da det tragiske skjedde: En stor steinblokk raste ut i veibanen og traff personbilen, trolig inn frontruta. Bilføreren - en 27-årig mann fra Skien - mistet livet. Politiets patrulje var bare 300- 400 meter unna da blokka traff personbilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter flere mindre ras ble en bil truffet av stein ca klokka 15.30. Føreren meldte fra. Meldingen gikk til vaktleder Stein Olav Aasland, som sendte ut en patruljebil. Minutter etter gikk det galt.

Politipatruljen ønsket i går kveld ikke å la seg intervjue, men ga uttrykk for at det var «en meget spesiell opplevelse».

Inn frontruta

Ulykken fant sted ved Grøtsund på riksvei 357, en kilometers vei fra tettstedet Skotfoss i Skien, noen få minutter på fire i går ettermiddag.

På veien passerer man en bratt fjellskrent. Et sted herfra raste steinen ut. Blokka, anslått til å veie 200 kilo, traff bilen, etter alt å dømme i frontruta.

Bilen må ha fortsatt videre et lite stykke før den kjørte av veien og inn i et tre kloss inntil en hage.
Politiet som var på vei, befant seg noen få hundre meter fra ulykkesstedet da det fatale skjedde. Mannskapet var ikke øyenvitner til ulykken. Sekunder etter at blokka traff bilen, var imidlertid patruljen på stedet.

Flere ras

Redningsmannskaper kom raskt til åstedet, og satte straks i gang med hjertemassasje. Livet sto imidlertid ikke til å redde. Skiensmannen var alene i bilen.

Bergingsmannskapene måtte skjære seg gjennom taket for å få ut den forulykkede.
Veien ble straks avsperret da det kunne være fare for flere steinras.

Naboer som kom til ulykkesstedet, var meget nervøse og krevde veien sikret. Rasaktivitet har vært observert av flere kort før ulykken.

Forvarsel?

Geologer ble straks tilkalt slik forskriftene krever etter slike ulykker. De gransket åstedet, og konkluderte med at veien var trygg å ferdes på vel halvannen time etter ulykken. Dette opprørte flere beboere på stedet.

- Her må vi stole på ekspertisen. Steinrasene forut for ulykken kan ha vært et forvarsel. Sterke temperatursvingninger den siste tida oppgis som mulig rasårsak. Blokka må ha vært løs, men fjellsida er nå gjennomsjekket, og ingen ting tyder på at det kan være fare for flere ras, opplyser vaktleder Stein Olav Aasland ved Skien politistasjon til Dagbladet.

Ved ulykkesstedet var det på forhånd skiltet med fare for steinras, slik vanlig er ved en rekke bratte fjell og skrenter. Noe tilsvarende steinras skal imidlertid ikke ha skjedd tidligere, opplyser skienspolitiet.

SJANSELØS: </B>Den 27 år gamle føreren av bilen omkom da den store steinen raste gjennom bilens front-parti. Politiet aldri fram i tide for å stenge veien.
ULYKKESSTEDET: Her falt den store steinen som traff bilen og drepte føreren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media