Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Knust av toget

De to ungdommene hadde englevakt da bilen deres ble stoppet av bommen på skinnegangen. Foran øynene på dem ble bilen deres knust av toget, før den nærmest eksploderte i flammer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde ved Dale planovergang i Nedre Eiker like før klokka 22.00 lørdag kveld. I bilen satt den 22 årige mannlige sjåføren og en 18 år gammel venninne. Bilen de kjørte var tyvlånt, og bilføreren hadde ikke gyldig førerkort.

Det er mistanke om promillekjøring og sjåføren har avlagt blodprøve.

22-åringen er en kjenning av politiet, men er ikke tidligere straffedømt.

Englevakt

- Ungdommene hadde englevakt, for dette kunne ha gått riktig ille. Toget som kjørte inn i bilen, fikk seg en real trøkk. Togføreren, som var alene i toget, ble tatt hånd om av folk fra NSB, sier lensmannsførstebetjent Sjur Kortgaard ved Nedre Eiker lennsmannskontor til Dagbladet.

Politiet var på stedet bare minutter etter at ulykken skjedde. Der møtte de to sjokkerte ungdommer og en bil som brant eksplosivt.

Men politi og brannmenn fikk raskt kontroll over brannen, og unngikk at toget tok fyr.

Slapp med skrekken

Passasjeren, en kvinne på 18 år, er svært oppskaket over det inntrufne.

- Jeg tror ikke jeg helt skjønner hva som skjedde, men kameraten min som kjørte, mistet kontrollen over bilen i en sving. Bilen fikk skrens og landet på skinnegangen. Bommen gikk ned, og der sto vi. Heldigvis rakk vi å komme oss ut av bilen før toget kom, sier den 18-årige kvinnen til Dagbladet. Hun er sterkt preget av det som skjedde.

- Men jeg var heldig som slapp fra ulykken med en kul i hodet og skrekken. Nå er jeg veldig sliten og ønsker bare å få sove, sier den 18-årige kvinnelige passasjeren.