Knust etter konkurs

Arve Juritzen har stanset utgivelsen av forbrukerbladet Tett på!, og begjærer faktaforlaget konkurs. - Dette er bare trist, sier Juritzen til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går informerte Arve Juritzen sine ansatte i Tett på! om at de sannsynligvis mister jobben.

- Dagen i dag er den tristeste i hele mitt liv. Det er vondt å sende dyktige medarbeidere på gata. De har skapt et miljø som er helt unikt, og fortjente noe helt annet, sier Arve Juritzen.

Egen avgjørelse

Juritzen var styreleder i Faktaforlaget, og han har selv vært ansvarlig redaktør for Tett på! Konkursbegjæringen er derfor ene og alene hans egen avgjørelse. Juritzen ønsker ikke å fortelle hva omsetningen til Faktaforlaget var på, og hvem som er kreditorene. Han vil heller ikke opplyse hvor store krav kreditorene har i boet.

Dårlig salg

Forbrukerbladet kom på banen i august. Meningen var at det månedlige bladet skulle konkurrere med etablerte Forbrukerrapporten. Slik gikk det ikke. I dag sender Juritzen Faktaforlaget til skifteretten, der han ber om at selskapet ble slått konkurs. Etter det Dagbladet har grunn til å tro har selskapet en gjeld på mellom en halv og en million kroner. Tett på! hadde et opplag på 60000 eksemplarer. Det første nummeret, som kom ut i august, solgte 26000 eksemplarer. Deretter har det ligget på om lag 15000. Hjemmet Mortensen var utgiver av bladet, men trakk seg ut i desember fordi salgstallene ikke var som forventet. Juritzen bestemte seg da for å gi ut bladet på egen hånd, og fikk i stand nye avtaler om trykking og annonser.

- Flaut

Desembernummeret solgte imidlertid dårlig, og januarnummeret blir det altså ikke noe av. - Det flaue er at grunnen til at dette ikke gikk, skyldes den vanligste feilen når det skapes kreative produkter: Vi lagde et blad som ikke var tro mot det opprinnelige konseptet. Det angrer jeg på i dag, sier Juritzen. «TV2 hjelper deg» fortsetter som før.

TRIST: Etter fem måneder gikk Arve Juritzens magasin Tett på! konkurs i går.