Knust mor: - Vi kommer til å flytte

Det kan koste Hege (32) 8000 kroner å stå stille framfor byggeplassen der vindmøllene skal stå. - Det er litt pinlig, forteller hun.

- FLYTTER: For Hege (32) og flere andre på Frøya i Sør-Trøndelag, er kampen mot vindmøller også en kamp for hjemstedet deres. Video: Emilie Rydning og Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FRØYA (Dagbladet): På øysamfunnet Frøya, er befolkningen splittet.

Fra 2005 og fram til i dag har motstanden mot vindmøllene som skal plasseres på øya vokst.

Hege Jeanette Berg (32) har bodd her hele livet. Men snart er det kanskje slutt. Innen vindmøllene ruver over det flate landskapet hun alltid har elsket, har Hege Berg for lengst forlatt hjemstedet for godt.

- Jeg har bodd her hele livet, jeg elsker denne øya, men jeg kommer ikke til å bli boende et sted hvor lokalbefolkningen overkjøres. Jeg og min familie kommer til å flytte.

Hun pauser mens regnet trommer hardt på hetta hennes. Det er grått, kaldt og nitrist seinsommervær på Frøya.

- Mange kommer til å flytte. Øya vår kommer til å bli ødelagt av vindmøllene.

Bøter

Hun har en sønn på ni år, og fylles med sorg over tanken på at han aldri skal få oppleve Frøya slik hun selv gjorde som barn.

- På Frøya vokser vi alle opp med en veldig tilgjengelig natur like utenfor døra, vi bruker naturen mye - til å fiske eller gå tur. Landskapet er en del av oss som bor her. Vi er tett knytta til øya vår, sier Berg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer