Knust mot bakken

RINGEBU (Dagbladet): Seilflyveren ble drept momentant da fartøyet hans styrtet i den skogkledde lia overfor Fryasletta ved Fåvang i Gudbrandsdalen. En annen seilflyver så den dramatiske ulykken og fikk slått alarm umiddelbart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 21-åringe piloten betegnes som relativt rutinert. Et par minutter etter klokka 14 i går ettermiddag slapp han lina til motorflyet som trakk ham opp i glidehøyde over Gudbrandsdalslågen.

16 minutter seinere ble en kollega og kamerat vitne til hvordan flyet hans falt ned. I den tette skogen i ulendt terreng, to-tre kilometer fra flystripa på Frya, må seilflyet ha gått rett i bakken.

Vitne i sjokk

Lensmannsbetjentene Brede Holdbrekken og Kai Førlandsås sier til Dagbladet at det ser ut som flyet først traff en tretopp og deretter nærmest ble knust mot bakken. Piloten ble påført omfattende skader og døde på stedet.

Den sterkt sjokkerte flyveren i et annet seilfly meldte fra om det uhyggelige synet. Fra Gudbrandsdal Flyklubbs lokaler på Frya Flyplass ble det sendt beskjed til lensmannskontoret i Sør-Fron, som ba om assistanse fra Ambulansehelikopter i Dombås. Fra bakken var det i første omgang nærmest umulig å starte søk i det bratte og tilvokste terrenget.

Legen om bord i ambulansehelikopteret fikk øye på deler av flyvraket etter kort tid. Han kunne lede mannskapene fra lensmannskontoret og det lokale hjelpekorpset til stedet.

Deretter landet helikopteret like i nærheten. Den drepte flyveren ble båret ned fra området og fløyet ned til en ventende ambulanse.

Samlet i sorg

Medlemmer av Gudbrandsdal Flyklubb og Norsk Aeroklubbs Seilflyseksjon var i går kveld samlet i klubblokalene på Frya, der de fikk snakket ut om den tragiske hendelsen med bygdas prest og de lokale lensmannsfolkene. Trolig var det bare ett vitne til ulykken.

<B>KNUST: Seilflyveren ble drept da han traff bakken.<br>