Knust mot havet

Flyvraket er hevet. De tre omkomne var alle om bord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hoveddelen av flyvraket etter flyulykken utenfor Sotra ble i formiddag hevet. Alle de tre savnede ble funnet i flyvraket.

Vraket ble funnet ved hjelp av en miniubåt i natt, om lag 15 kilometer vest for Tælavåg på Sotra.

Det var ved 10.30-tiden fredag at flyet forsvant fra radaren på Flesland. I området var det dårlig vær med stiv kuling, regn og dårlig sikt. De tre om bord jobbet alle for selskapet Helitrans, som eide og driftet ulykkesflyet for Kystverket og Kystvakten.

Det er foreløpig uklart hva som forårsaket ulykken. Det ble ikke mottatt noen nødmelding fra flyet før det forsvant. Skadene på vraket som ble hevet i formiddag tyder på at det traff havoverflaten med stor kraft.

- Størstedelen av vraket er hevet, men det gjenstår noen deler som skal hentes opp. Vi regner med å være ferdige på ulykkesstedet søndag ettermiddag eller kveld, sier Tor Nørstegård i Havarikommisjonen til NTB.

Medlemmer fra kommisjonen og teknikere fra politiet var om bord i skipet Polar Prince da det la ut mot ulykkesstedet, om lag 15 kilometer vest for Tælavåg på Sotra.


Polar Prince går inn til Haakonsvern i kveld, der det skal foretas bevissikring på vraket. Deretter overføres det til Kjeller, der Havarikommisjonen vil foreta videre undersøkelser.

De omkomne skal sendes til Gades institutt for identifisering, melder Hordaland politidistrikt.

KNUST: Vraket bærer preg av et kraftig sammenstøt med havoverflaten. Det ble funnet av en miniubåt i natt omlag 15 kilometer vest for Tælavåg. Foto: Hordaland politidistrikt
KNUST: Vraket bærer preg av et kraftig sammenstøt med havoverflaten. Det ble funnet av en miniubåt i natt omlag 15 kilometer vest for Tælavåg. Foto: Hordaland politidistrikt Vis mer

Flyet var utstyrt med taleregistrator. Om denne er blant vrakdelene som er funnet er foreløpig uklart.

Mannskapet som omkom i ulykken er:

  • Kaptein Knut Brunborg (45), bosatt i Bergen.
  • Kaptein Jan Einarsen (60), bosatt på Dal i Eidsvoll i Akershus.
  • Styrmann Inge Marius Vågsberg (29), bosatt i Oslo.

    Helitrans opplyser til Dagbladet.no at det ble arrangert en minnestund for de pårørende i går. Selskapet har en representant som følger hevingsoperasjonen.
Knust mot havet
DÅRLIG VÆR: Da flyet forsvant fredag formiddag var det stiv kuling, regn og dårlig sikt i området.
HEVET: Polar Prince har hevet mesteparten av flyet som styrtet i sjøen utenfor Sotra på fredag. De tre omkomne er også funnet.