Knust

PORSGRUNN/SKIEN (Dagbladet): Løslatelsesdagen ble et mareritt for drapssiktede Gamal Hosein. Idet frihetens øyeblikk var inne, ble liket av hans kone Gry funnet - ved en ren tilfeldighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha søkt etter Gry Hosein siden 13. januar, uten resultat, fryktet politiet at mysteriet kunne forbli uløst.

Politiet har de siste ukene vært klare på at uten noe lik, og uten tekniske beviser, så ville det vanskelig kunne reises en drapssak mot ektemannen, Gamal Hosein. I går forandret saken seg på et øyeblikk, bare en times tid før Gamal Hosein skulle løslates fra varetekt.

Gry ble funnet ved en ren og skjær tilfeldighet av en mann som var ute på formiddagstur med ungene sine langs elva. Utenfor restauranten Promenaden så han et kvinnelik ligge i vannet, med beina opp og deler av overkroppen ned.

Liket var ikledd mørk jakke, som den Gry hadde på seg da hun forsvant lørdag den 13. januar.

Selv om han ikke kunne se kvinnens hår, ble mannen straks overbevist om at det måtte være liket av Gry Hosein han hadde funnet. Litt over klokka 10.30 var politiet på funnstedet.

Skulle møte barna

Dagen utviklet seg til et mareritt for Grys drapssiktede ektemann. Han hadde fått beskjed om at han skulle løslates cirka klokka 12, da meldingen om likfunnet kom. Gamal Hosein hadde sett fram til å få være sammen med sine to barn, som har bodd hos Grys mor i tida etter at hun ble borte. Han var varslet om at barna ikke kunne få bo hos ham, på grunn av sakens grufulle karakter. Gamal Hosein hadde likevel sett fram til å møte ungene etter den lange atskillelsen.

Men Gamal Hosein fikk ikke så mye som en liten time i frihet. Idet han skulle løslates fra politihuset i Skien, kom kontrabeskjeden. Klokka 12.30 var politiet så godt som sikre på at det var Gry som var funnet. Etter å ha blitt hentet fra varetektscella, fikk siktede beskjed på politihuset i Skien om at han var pågrepet på ny, og at han onsdag ville bli framstilt for varetektsfengsling.

Gamal skal ha blitt knust av beskjeden.

Han har gjentatte ganger sagt at han ikke vet hva som har skjedd med kona. Der og da fikk han beskjed. Samtidig måtte han belage seg på fire nye uker i varetekt.

- Vi frykter at Gamal vil rømme. Det er først og fremst dette momentet som, på grunn av utviklingen i saken, gjør at vi vil begjære ham varetektsfengslet for fire uker, sier etterforskningsleder Jon H. Borgen til Dagbladet.

- Dobbelt sjokk

Hoseins forsvarer Jan-Erik Granmo var i går ettermiddag i kontakt med sin klient, som naturlig nok var svært nedbrutt. Noen kommentarer utover dette, bortsett fra at han står på at han er uskyldig, vil ikke siktede gi gjennom sin advokat.

- Det var et dobbelt sjokk for Gamal. Først fikk han vite at Gry trolig var funnet død. Så fikk han vite at han ville bli varetektsfengslet igjen. Han reagerte med sjokk og bestyrtelse, sier advokat Jan-Erik Granmo.

Nekter fremdeles

Etter det Dagbladet får opplyst, ble det ikke foretatt noen formelle avhør av Gamal Hosein i går. Men ifølge både hans advokat og etterforskningsledelsen, hevder han sin uskyld også etter gårsdagens funn.

Politiet har et godt håp om å finne spor eller funn på liket som viser hva som har skjedd med Gry. Det synes på det rene at hun er drept og dumpet i elva, men altså først nå kommet til syne på overflaten.

Politiet har også et håp om at Gamal Hosein skal tilstå ugjerningen han er mistenkt for å ha begått, under de kommende avhørene.

En erfaren etterforsker i saken sier til Dagbladet at sjansen for en tilståelse er langt større nå, etter likfunnet.

<B>MARERITT-DAGEN:</B> Gamal Hosein hadde planlagt å se sine to barn i går. Det fikk han aldri.