Knust

BREDTVEIT (Dagbladet): Fullstendig oppløst i tårer ankom Veronica Orderud (28) Bredtveit kvinnefengsel i Oslo ved 14.20-tida i går. Mens medfangene hang ut av vinduet bar Veronica med seg sine personlige eiendeler inn i fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

For veterinærstudent Veronica Orderud var gårsdagen den tyngste i hennes liv. Dommer Trond Våpenstad var ikke halvveis i dommen da Veronica - skjelvende og hvit i ansiktet - forlot rettslokalet oppløst i tårer sammen med sin advokat Heidi Ysen.

Ifølge advokatene holdt Veronica på å besvime.

På toalettet ved siden av rettslokalet kastet hun opp.

Vel tre timer seinere ble hun fraktet fra politihuset på Lillestrøm, til Bredtveit kvinnefengsel hvor hun skal sitte i varetekt. Da bilen med Veronica og advokat Ysen ble kjørt inn fengselsporten krøkte Veronica seg sammen i baksetet, mens advokatene strøk henne på kinnet og skjulte ansiktet hennes.

Skilles på bakrommet

Medfangene strakk seg ut av vinduene for å få et blikk av Veronica da hun gikk de fire trappetrinnene opp til fengselets hovedinngang. Hun bar med seg en pose og en sekk med personlige eiendeler, som privatetterforsker Harald Olsen hentet til henne fra Orderud gård.

All livslyst var tatt bort fra ansiktet hennes.

Det var åpenbart at hun hadde fått med seg alvoret i dommen:

21 års fengsel for medvirkning til overlagt drap på sine svigerforeldre og svigerinnen. I domspapirene heter det at det var mennesker hun, ifølge sin egen dagbok, ønsket døde. Motivet skal ha vært gårdsstriden mellom hennes mann og svigerfar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer