Knuste fem McDonalds-restauranter etter falsk kjede-SMS

«Alt de tjener på lørdag skal gå til Israel».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Fem av McDonalds-restaurantene i Oslo ble angrepet av demonstranter og aksjonister.

Vinduene ble knust på McDonalds i Nedre Slottsgate, Grønland, Storgata, Østbanehallen og Klingberggaata.Det skal også ha blitt kastet fyrverkeribomber mot enkelte av dem.

Angrepene skjedde etter at demonstrasjonen ved Israels ambassade løste seg opp.Bakgrunnen for angrepet er at følgende SMS:«McDonalds har bestemt at alt de tjener på lørdag skal gå til Israel... Hjelp oss å sørge for at de ikke tjener en krone på lørdag! Og spre det videre!».

Innholdet i tekstmeldingen er falsk.

- Tekstmeldingen og ryktene som spres nå er falske og usanne. McDonalds er en privat virksomhet som ikke tar standpunkt i politiske saker som dette, sier , sier Margaret Brusletto, kommunikasjonsdirektør i McDonalds Norge, til Dagbladet.no.Det var ansatte på jobb og kunder i flere av restaurantene da de ble angrepet.

- Det er utrolig trist. Det er så urettferdig som det går an å bli, sier Brusletto.- Det viktigste for oss nå er sikkerheten til de som jobber for oss og kundene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.