Knuste forsikringsselskapet med usynlig hjerneskade

63-åring fikk medhold i lagmannsretten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Forrige uke falt en dom i Borgarting lagmannsrett som kan få stor betydning for arbeidstakere som faller ut av arbeid på grunn av skadelig løsemiddeleksponering.

En 63 år gammel mann, som i en årrekke har arbeidet i trykkeri, ble tilkjent over en halv million kroner i erstatning. Dette til tross for at medisinske undersøkelser ikke har avdekket objektive funn av hjerneskade hos den tidligere trykkeren.

«Lagmannsretten finner at rettskildebildet klart taler i retning av Xs forståelse om at det er tilstrekkelig med subjektive symptomer, som samsvarer med det som erfaringsmessig rapporteres ved løsemiddelskade, for at kravet til sykdom i § 11 annet ledd bokstav B (i yrkesskadeforsikringsloven journ. anm.) er oppfylt», heter det i den ferske dommen.

- Viktig prinsippdom

Advokat Ole Hauge Bendiksen, som representerer 63-åringen, betegner avgjørelsen i Borgarting lagmannsrett som en viktig prinsippdom.

- Min klient er glad og kjenner en stor lettelse. Retten slår klart fast at man kan ha en løsemiddelskade, selv om det ikke foreligger objektive funn på hjerneskade gjennom nevropsykologiske tester, sier advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer