KJØRTE RETT INN: Tre gjerningspersoner kjørte i natt rett inn i Skjetten Nærsenter i en stjålet bil, og traff minibanken 20 meter inni lokalet. Foto: Politiet / Twitter
KJØRTE RETT INN: Tre gjerningspersoner kjørte i natt rett inn i Skjetten Nærsenter i en stjålet bil, og traff minibanken 20 meter inni lokalet. Foto: Politiet / TwitterVis mer

Sjokkbrekk i Akershus:

- Knuste inngangspartiet og kjørte 20 meter på innsiden før de traff minibanken

Politiet tror tre gjerningpersoner står bak sjokkbrekk i Skedsmo i natt. De etterlyser nå en stjålet Volvo.

En stålet, sølvfarget Volvo 850 med registreringsnummer CE 61033, kjørte klokka 04.20 i natt inn gjennom inngangsportene til Skjetten Nærsenter i Skedsmo i Akershus.

- Bilen knuste inngangspartiet og kjørte rett inn i lokalet - og cirka 20 meter på innsiden, før den traff en minibank, sier operasjonsleder Tom Sandberg ved Øst politidistrikt til Dagbladet.

Om, og eventuelt hvor mye som ble stjålet er fortsatt uklart, forteller han.

Tre personer

Et kvarter seinere, klokka 04.35, fikk politiet melding om hendelsen, via Securitas.

- Overvåkingsbilder fra stedet viser at det trolig var tre gjerningspersoner - to kledd i svarte Adidas-gensere og svarte joggebukser, og en i en grå Performance-genser og trolig lyse joggebukser, forteller Sandberg.

Det finnes kamerabilder fra både utsiden av bygget og inne ved minibanken, ifølge operasjonslederen. Politiet jobber nå med å gjennomgå bildene fra disse kameraene.

Sjålet i Oslo

Tyvene forsvant fra stedet i den samme sølvfargede Volvo-en. Bilen ble stjålet i Oslo tidligere denne uka, men den var ikke meldt savnet, ifølge Sandberg.

- Bilen ble stjålet i Selvbyggerveien i Oslo en gang etter mandag kveld. Eier av bilen hadde ikke brukt den siden mandag, og var ikke klar over at den var stjålet før vi tok kontakt, sier han.

Politiet etterlyser bilen. De ønsker også tips og vitneobservasjoner i saken, og ber alle som kan ha informasjon om å ta kontakt på telefonnummer 64 99 91 30.

ETTERLYSER BILEN: Politiet etterlyser en sølvfarget Volvo som ble brukt i et sjokkbrekk på Skjetten Nærsenter torsdag morgen.
Foto: Politiet / NTB scanpix
ETTERLYSER BILEN: Politiet etterlyser en sølvfarget Volvo som ble brukt i et sjokkbrekk på Skjetten Nærsenter torsdag morgen. Foto: Politiet / NTB scanpix Vis mer