Knuste kommunen

I en knusende dom fastslår Oslo tingrett at sosialvesenet har sviktet Per-Arne Vinje (52). Han er tilkjent 150 000 kroner i erstatning for manglende sosialhjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 I går fikk den tidligere barnehjemsgutten fra Bergen beskjed om at Oslo kommune ikke anker dommen. Men Per-Arne Vinje er fremdeles misfornøyd, og vurderer å anke dommen.

-  Jeg hadde håpet at kommunen ville anke, fordi dommen er feil. Jeg vil ha en dom på riktige premisser, sier han.

-  Jeg fikk 150 000 kroner, men det er ikke pengene det dreier seg om. Folk blir avvist på sosialkontorer over hele landet, sier han. I februar skrev Dagbladet om den hjemløse 52-åringen som ikke fikk sosialhjelp. Han søkte i mange år, men fikk ikke svar. Oslo kommune begrunnet det med at Vinje hadde mast for lite.

Lever i stor nød

Ifølge dommen hevder kommunen at Vinje er forpliktet til å purre på søknader når sosialkontoret ikke fatter vedtak. Men dommen fra Oslo tingrett kunne ikke vært tydeligere: «Retten stiller seg svært undrende til en slik holdning. At en person som lever i stor nød, og som verken har tak over hodet, penger til mat, og i tillegg dårlig helse, skal bli møtt med en innsigelse om at det er hans ansvar å purre opp kommunen», heter det i dommen.

-  Sosialkontoret har vært fullstendig klar over min livssituasjon og har i perioder etterlatt meg i den ytterste nød, sier Per-Arne Vinje til Dagbladet. Vinjes prosessfullmektig, advokat Njaal Sæveraas, sier at han mener at dommen er riktig. -  Det er forståelig og klokt at kommunen ikke anker, sier han.- Klok avgjørelse

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer