Knuste kritikk på Union-besøk

- Hva faen skal vi her om vi ikke skal lage papir? Kjøre go-cart i fabrikkhallen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Stol på meg, jeg er langsiktig, sa Petter Stordalen og fikk spontan applaus fra arbeiderne ved Union i Skien.

- Vi tror på ham. Han tror det er mulig å tjene penger på å drive her, og det tror vi også. Så det er klart han kommer til å bli godt tatt imot, sa Union-ansatt Karl Kristian Tveter til Dagsavisen før kjendisinvestorene Stordalen og Øystein Stray Spetalen ankom Skien og Union med sine tre rådgivere.

Fikk PR-hjelp

En som derimot ikke står høyt i kurs i fabrikkhaller, kontrollrom og spiserom på Union-anlegget er konsernsjef Jan Oksum. Norske Skog-sjefen avviste investorenes 100 millioners bud torsdag ettermiddag. I sinne og frustrasjon over å miste det de selv mener er lønnsomme arbeidsplasser, har de ansatte døpt om Oxenøen, stedet hvor hovedkontoret ligger, til det litt mindre flatterende Stutøya.

- Derfor steg stemningen her mange hakk da vi hørte om tilbudet fra disse investorene. Nå håper vi kanskje flere kan komme på banen, slik at det blir skikkelig interesse for å drive videre her, sier Tveter.

Det har ikke manglet på kritiske røster. Fredag ble det kjent at Stordalen og Spetalen har fått PR-hjelp av byrået Geelmuyden Kiese i forbindelse med budet.

Vil lage papir

- Noen har også sagt at de tror Stordalen vil ha tomta for å lage hotell. Vi velger å tro at de er seriøse når de sier at de vil drive papirfabrikk her, sier Mette Edvardsen.

- Hva f... skal vi gjøre her om vi ikke skal lage papir? Kjøre og-cart i fabrikkhallen? Vi ville ikke vært her med 100 millioner kroner om vi ikke ville lage papir her, slo Stordalen selv fast da han møtte til et hastig sammenkalt allmøte i Union-kantina.

- Og hotell - la meg si det slik: Vi har allerede ett hotell her. Det holder med det, i alle fall de neste 30 åra, sa Stordalen.

Kort prosess

Stortdalen gjentok og gjentok at han er seriøs og langsiktig.

- Jeg kan ikke gjøre annet enn å si nettopp det, og vise til hva jeg har gjort i Steen & Strøm og Choice. I Steen & Strøm måtte jeg ut mot min vilje, og i Choice har jeg aldri solgt en aksje, sier han.

- Der Petter og jeg har gått inn, har det nesten alltid ført til flere arbeidsplasser, supplerer Stray Spetalen, som fikk ideen til oppkjøpet.

Og det hele har gått svært fort: Etter det Dagsavisen erfarer begynte investorene å sysle med tanken midt i forrige uke. Onsdag kveld ble fagforeningen på Union orientert om at noe var på gang, og torsdag ble 100 millioner kroner lagt på bordet.

- Nå har vi tro på at dette skal gå. Vi kan jo ikke tro noe annet, kan vi vel, halvt spør, halvt fastslår Stein Langbach. (ANB)

• PR-byrå hjalp Stordalen

(ANB)

<B>VIST RUNDT SOM REDNINGSMANN: LO-leder i Grenland, Jan Grini, viste rundt Petter Stordalen i anlegget han har budt 100 millioner kroner for.
<B>LOVER Å VÆRE LANGSIKTIG: Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen fikk applaus da de besøkte Union i Skien.