Knuste labbene på valpen

SKIEN (Dagbladet): Snaue tre måneder gammel måtte denne valpen avlives etter at den ble mishandlet på det groveste. Den nye eieren hadde knust begge forlabbene på den forsvarsløse hunden. I går ble han anmeldt av oppdretterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er nesten ikke til å tro at noen kan gjøre noe sånt. Vi er sjokkert, sier oppdretterne Trine Allum og Svein Birkelund til Dagbladet.

De fikk valpen tilbake og brakte den til dyrlegen. Han kunne rystende konstatere at ni av ti mellomhåndsbein på forlabbene var knust. Valpen ble avlivet før den rakk å bli tre måneder.

Julepresang

Blandingshunden Natascha fikk et kull på ni valper seint i fjor høst.

- Vi solgte valpene for tusen kroner stykket. Prisen tok vi for å sikre oss at kjøperne virkelig ville ta vare på hundene. I dette tilfelle skjedde det ikke, sier Trine Allum.

Eieren som nå blir anmeldt for mishandling, forklarte da han kjøpte valpen at den skulle være julepresang til kona. Den fikk hun ingen glede av.

Ingen tvil

Overgrepet mot valpen skal ha skjedd da mannen var alene med den i huset. Han skal ha forklart at han slo bikkja fordi den hadde gjort fra seg i senga.

- Det var kona som kom med valpen til oss. Vi har stor respekt for at hun reagerte sånn. Hun var rystet og visste ikke hva hun skulle gjøre. Vi brakte den rett til Skien Dyreklinikk der det ble konstatert at labbene var knust, sier Allum og Birkelund.

På grunn av tvil om taushetsplikten vil ikke veterinær Rolf Tore Meen uttale seg til Dagbladet.

- Vi har fått forsikringer fra ham om at han om nødvendig vil stille i retten som vitne. Da vi kom med valpen, fikk vi klar beskjed om at det ikke var mulig å knuse begge labbene ved et uhell, sier Trine Allum.

- Dyrlegen fortalte at han bare hadde hatt ett tilfelle der en hund hadde knust mellomhåndsbeina. Men det var bare på én labb og skyldtes et uhell da den ble klemt i en bildør.

Vær oppmerksom

De forteller historien til Dagbladet for at folk skal være obs på at slike groteske ting kan skje.

- Det har vært et mareritt og kostet oss mange søvnløse netter. Hundekjøperen fikk anledning til å ta kontakt med oss, men det har han ikke gjort. Derfor reagerer vi nå.

- Jeg er glad de andre valpene har det bra, sier Trine og Svein - og klapper «verdens snilleste hund» - Natascha, to år og en blanding japansk spisshund og border collie.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer