Knuste lastebil på E6

Stjal lastebilen i Lillehammer. Rømlingen skulle presse politiet av veien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokken 10.02 i dag fikk politiet i Vestoppland beskjed om at en lastebil var stjålet utenfor en skobutikk i Lillehammer sentrum. Deretter suste bilen avgårde sørover på E6 i retning Biri.

Stoppet av sperring

Politiet la seg raskt på hjul etter lastebilen da den ble oppdaget på vei ut av Lillehammer sentrum, ifølge Gudbrandsdøl Dagningen.

To politibiler fulgte etter. Mannen i førerhuset nektet å stoppe, men forsøkte istedetfor å presse politiet av veien.  Da satt politiet opp en sperring, bestående av en lastebil og en politibil, ved Svennestoppen. En halvtime etter tyveriet dukket kjøretøyet opp.

- Vi etablerte en sperre, men det tok ikke mannen hensyn til, sier operasjonsleder i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.no.

Den stjålne lastebilen smalt først inn i førerhuset på vogntoget politiet brukte som sperring. Deretter kjørte den videre 50 meter, før den traff politibilen.

E6 åpnet igjen

Og slik endte ferden. Mannen ble deretter pågrepet og E6 stengt for opprydning. Veien er nå åpnet for trafikk.

Foto: Jørgen Storm Oksum
Foto: Jørgen Storm Oksum Vis mer

Mannen kom fra krasjet uten alvorlige skader. Politiet mistenker at han var ruspåvirket og han ble tatt med til legevakten for helsesjekk og utvidet blodprøve, ifølge Gudbrandsdøl Dagningen.