Knuste mafiaen

NEW YORK (Dagbladet): FBI arresterte i går 120 personer for å ha svindlet folk for over 450 millioner kroner i falske aksjer. New Yorks fem store mafiafamilier står sentralt i svindelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det måtte mer enn 600 FBI-agenter til for å arrestere de 120 personene. Det dreide seg blant annet om toppsjefer i hurtigmatkjeden Ranch-1, 57 aksjemeklere på Wall Street, en tidligere detektiv i New York-politiet og 30 leder i andre bedrifter. I over fem år samarbeidet de fem mafiafamiliene om verdipapirsvindelen. De infiltrerte meklerstanden, og konspirerte med aksjemeklere og folk som utstedte verdipapirer. I tillegg la familiene planer for hvordan de kunne svindle penger fra pensjonsfondene til fagforeninger.

Mafiafamilier

Hurtigmatkjedens toppsjefer har begge nær tilknytning til New Yorks store mafiafamilie Columbo. Det samme har aksjemekleren Frank Persico, som kontrollerer aksjemeklere i forskjellige firmaer. 21 av de arresterte er siktet for å ha drevet pengeutpressing. De fleste av dem er tilknyttet Columbo- og Bonnano-familiene. Også de tre øvrige av New Yorks største mafiafamilier var representert blant pengeutpresserne.

Tidenes største

Gårsdagens arrestasjon er den største i USA noen gang. Det ble utstedt arrestasjonsordrer i Dallas, San Francisco og Salt Lake City, i tillegg til i New York. Politiet tror at planen var å flå investorer ved å få kontroll over børsen i Wall Street. Metodene var de samme som alltid: Utpressing og drapstrusler.