BREKK: Det var hos denne forhandleren i Skien bilene ble stjålet. Foto: Google Maps
BREKK: Det var hos denne forhandleren i Skien bilene ble stjålet. Foto: Google MapsVis mer

Knuste rutene og kjørte avgårde med tre splitter nye pickuper med stjålne skilter

Biler til millionverdi stjålet i Skien i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ansattte ved Telemark bil i Skien ankom jobb i dag til knuste ruter og tre splitter nye biler mindre.

I løpet av natta har noen tatt seg inn i butikken på industriområdet Kjørbekk. Der stakk de av med tre splitter nye pickuper fra produsenten Izuzu. En sølvfarget og to sorte.

I tillegg stjal tyvene med seg to kjennemerker fra to andre biler, som politiet nå tror står på to av de stjålne bilene.

Disse er NF27328 og NF57038. De minst utstyrte Izuzu-pickupene har en utsalgspris fra 340 000 kroner. Det betyr at tyvene har kommet avgårde med biler til godt over millionen.

- Bilene de har tatt skiltnumrene fra er tilsvarende de som er stjålet. Det betyr at de kan komme gjennom nåløyet hvis vi ikke får ut melding om at disse seiler under falsk flagg, sier operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt Vidar Aaltvedt til Dagbladet.

Politiet vet ikke når innbruddet har skjedd. Tyvene har knust ruta, men alarmen ble ikke utløst.

- De har jo stukket av med bilene, og vi har grunn til å tro at de kjørte fra stedet. Bilene sto der tomme for bensin. Det betyr at de trolig har fylt på drivstoff, skrudd på nye skilter og kjørt fra stedet, sier han.

Innbruddet skjedde i Hagebyveien på Gråtenmoen/Kjørbekk i natt, og politiet ber nå om tips dersom noen har sett eller hørt mistenkelig aktivitet.

Det er ennå ikke klart for politiet om det finnes overvåkningsbilder i butikken, men det er kameraer i nabolaget politiet nå skal undersøke.

Når Dagbladet ringer Telemark bil, får vi simpelthen beskjed om at de ikke vet noe.

- Vi har innført noe som heter Bypakke Grenland som altså er bompengeinnkreving. Det begynte for 14 dager siden, og der blir alle kjøretøy registrert. Der kan det være noe, sier Aaltvedt til Dagbladet.