Knuste ruter, sidespeil og vindusviskere på 20 biler

Bilen til Morten Andersen fikk gjennomgå i natt. - Evneveikt, sier eieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Mange bileiere som hadde kjøretøyene sine parkert i Øvre Strandgate i Stavanger i natt, fikk seg en kjedelig start på morgenen i dag.

På rekke og rad sto over 20 biler ramponert. Ruter var knust, sidespeil avrevet og knust og vindusviskerne var ødelagt på mange av bilene, melder Stavanger politidistrikt i sin politilogg.

Politiet pågrep en 18 år gammel mann som de mener står bak den voldsomme ramponeringen.

- Vedkommende var beruset, men er ikke kjent av politiet fra før, opplyser operasjonsleder Kurt Løklingholm ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.no.

Turte ikke kjøre til jobb

Morten Andersen fikk sjokk da han ankom sin Saab stasjonsvogn i dag tidlig.

- Nå kommer jeg meg ikke på jobb. Vindusviskerne er ødelagt og det regner, så da tar jeg ikke sjansen på å kjøre, sier Andersen til Dagbladet.no.

Også sidespeilet på Saab-en hans var ødelagt. I stedet for morgenkaffen måtte han i stedet snakke med politi på stedet og forsikringsselskapet.

KOM SEG IKKE PÅ JOBB: Morten Andersen er et av ofrene etter hærverk-raidet i Stavnger i natt. Han fant sin SAAB stasjonsvogn med ødelagte vindusviskere og knekte sidespeil i dag tidlig. Siden det regnet tok han ikke sjansen på å kjøre til jobb med ødelagte viskere. Foto: Leiv Gunnar Lie/DAGBLADET
KOM SEG IKKE PÅ JOBB: Morten Andersen er et av ofrene etter hærverk-raidet i Stavnger i natt. Han fant sin SAAB stasjonsvogn med ødelagte vindusviskere og knekte sidespeil i dag tidlig. Siden det regnet tok han ikke sjansen på å kjøre til jobb med ødelagte viskere. Foto: Leiv Gunnar Lie/DAGBLADET Vis mer

- Dette er helt håpløst. Dette er andre gang dette skjer i dette området. Jeg har sett lignende skader på andre biler tidligere også, sier stavangermannen.

Avhøres i dag

Alle de som har fått bilene sin delvis ødelagt har blitt bedt om å troppe opp på politistasjonen for å melde fra om hærverket.

- Folk som holder på med slikt som dette må være evneveike, mener Saab-eieren Dagbladet.no snakker med på stedet.

Det var en beboer i området som meldte fra til politiet i 02-tida i natt. Han våknet av at det singlet i glass utenfor.

18-åringen vil starte sitt avhør nå i formiddag.

- Han skal forklare seg nå. Vi vet ikke om han tar ansvaret for disse handlingene ennå. Vi kjenner foreløpig heller ikke til et eventuelt motiv, sier påtaleansvarlig Ketil Remman ved Stavanger politistasjon til Dagbladet.no.

Han forteller at de må håndtere slik hærverk-raid til tid og annen.

Knuste ruter, sidespeil og vindusviskere på 20 biler

- Politiet ser alvorlig på dette, men nå må vi få kartlagt skadeomfanget, så får vi se hvordan vi tar det videre, sier Remman.

OMFATTENDE SKADER: Rundt 20 biler fikk hard medfart i Stavanger i natt. En 18 år gammel mann ble pågrepet for ramponeringen.
SPEILSKADE: Også enne røde doningen må det skiftes sidespeil på.