Knuste skilsmisse-ryktene

NEW YORK (Dagbladet): Ganske uventet talte førstedame Hillary sammen med president Bill Clinton, da han i går holdt sin første radiotale til det amerikanske folket i år 2000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå venter man bare på protester fra republikanere som mener Hillary Clinton misbruker sin posisjon som førstedame foran kongressvalget til høsten.

Da USAs presi-dent ønsket det amerikanske folket et godt nytt år i sin ukentlige radiotale i går, snak-ket han hele tida om Hillary og jeg.

Så dukket Hillary opp på den tv-filmete radioseansen og snakket om «Bill og jeg». Tosomheten og idyllen som innledet det nye året er noe ganske annet enn riksrettssaken mot Clinton som tok av ved nyttårstider i fjor. Da var Monica Lewinsky et skjellsord i Det hvite hus, og mye tydet på at forholdet mellom presidenten og førstedamen til tider var anstrengt.

Vel vitende om at presidenten blir sittende mer eller mindre alene i Det hvite hus i året som kommer, var Clinton-ekteparets «talekor» første juledag både pussig og interessant.

Hillary kommer til å tilbringe mesteparten av året i New York for å slåss for plassen i Senatet.

Hun kommer til å bo i villaen i Chappaqua utenfor New York, og hun må skape avstand til førstedamejobben når hun for alvor erklærer seg som senatorkandidat.

Samtidig erklærer hun sin fulle støtte til ektemannen.

Samtalen i går vitnet om at USAs president og hans kone nå legger opp til en image som handler om et par som samarbeider.

Og ikke minst at det finnes en førstedame i Det hvite hus som ikke behøver å holde seg i bakgrunnen og drive veldedighetsarbeid. Rykter og sladder om skilsmisse er smart slått til bakken ved presidentparets felles nyttårstale.

- God morgen og godt nytt år, eller skal vi si et godt nytt millennium, sa presidenten.

IDYLL: bill og Hillary Clinton framsto som forlikte og samkjørte under presidentens tale til det amerikanske folket i går.