Knuste vinduene og satte fyr på politibilen

Antivold-demonstrasjonen endte med mer vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vinduet på en fransk politibil blir sparket inn på førersiden, og politimannen forsøker å bruke armene som beskyttelse mot glasskårene.

Gårsdagens anti-politivold-demonstrasjon endte med enda mer vold.

Politiets fagforeninger i Frankrike organiserte demonstrasjoner i cirka 60 byer og tettsteder onsdag, hvor den største demonstrasjonen fant sted i Paris. Flere hundre politibetjenter var samlet ved Place de la Republique i Paris for å sammen protestere mot Frankrikes nye arbeidslivsreform - som har ført til to måneder med voldelige protester blant folket.

Regjeringen har omgått parlamentet, og gjort endringer i lovverket som gjør det enklere for arbeidsgivere å ansette og si opp arbeidstakere. Målet skal være å redusere arbeidsledigheten, mens demonstrantene mener endringen aller mest tjener arbeidsgiveren.

Ifølge det franske politiets fagforeninger skal rundt 350 av deres medlemmer ha blitt skadd siden demonstrasjonene startet i mars.

Under politiets oppgjør med volden onsdag, dukket tildekkede motdemonstrantene opp og ropte «Politiet, svin, snikmordere» og «Alle hater politiet», ifølge den britiske avisa The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer