Knuste vinduene og satte fyr på politibilen

Antivold-demonstrasjonen endte med mer vold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vinduet på en fransk politibil blir sparket inn på førersiden, og politimannen forsøker å bruke armene som beskyttelse mot glasskårene.

Gårsdagens anti-politivold-demonstrasjon endte med enda mer vold.

Politiets fagforeninger i Frankrike organiserte demonstrasjoner i cirka 60 byer og tettsteder onsdag, hvor den største demonstrasjonen fant sted i Paris. Flere hundre politibetjenter var samlet ved Place de la Republique i Paris for å sammen protestere mot Frankrikes nye arbeidslivsreform - som har ført til to måneder med voldelige protester blant folket.

Regjeringen har omgått parlamentet, og gjort endringer i lovverket som gjør det enklere for arbeidsgivere å ansette og si opp arbeidstakere. Målet skal være å redusere arbeidsledigheten, mens demonstrantene mener endringen aller mest tjener arbeidsgiveren.

Ifølge det franske politiets fagforeninger skal rundt 350 av deres medlemmer ha blitt skadd siden demonstrasjonene startet i mars.

Under politiets oppgjør med volden onsdag, dukket tildekkede motdemonstrantene opp og ropte «Politiet, svin, snikmordere» og «Alle hater politiet», ifølge den britiske avisa The Guardian.

Politiet svarte med tåregass.

En gruppe demonstranter veltet avfallskontainere, knuste flere vinduer på en politibil, og satte deretter fyr på den.
Ifølge BBC mener demonstrantene at politiet har seg selv å takke for voldshandlingene.

• Et privatopptak viser de ville tilstandene under sammenstøtet. Se video øverst i saken.

Den franske innenriks-politisjefen Christophe Rouget er ikke overrasket over gårsdagens angrep på politiet, skriver The Guardian.

- Det har vært en rekke alvorlige angrep. Det er grupper urbane geriljaer som ønsker å ødelegge byen og bykjernen, samt gå løs på politiet, sier han til den franske kanalen BFMTV.