Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Knut» (8) har fått skoleforbud

BERGEN (Dagbladet): Åtteåringen «Knut» som ble hentet ut fra kirkeasyl og plassert på barnehjem, blir nå nektet å gå på skole av barnevernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens de andre barna på barnehjemmet hver dag drar av gårde til sine respektive skoler, har barnevernet bestemt at «Knut» skal ha privatundervisning. Aleine på barnehjemmet blir «Knut» tilbudt seks timers undervisning i uka - fordelt på to timer tre dager i uka. Åtteåringen får ikke fortsette på skolen han har gått på i to år. Han får heller ikke begynne på noen andre skoler. Dessuten har han fått telefonforbud, og får fortsatt ikke ta imot besøk av venner.

Dårligere tilbud

- Vi er forferdet over at Bergen kommunes tilbud om skolegang er dårligere enn hva vi kunne tilbudt. Under kirkeasylet skaffet vi avtale om daglig pedagogisk skoleundervisning av godkjent lærer, forteller mormoren som hadde omsorg for gutten i snart åtte år - fra han var tre måneder gammel. Onkelen sier han og mormoren gjerne lar seg sperre inne hvis bare «Knut» får gå på skolen og treffe skolekamerater eller andre jevnaldrende. De er bekymet for at gutten isoleres så til de grader. Sosialsjef i Laksevåg bydel, Leiv Tungesvik, vil ikke kommentere opplysningene. Han viser til taushetsplikten, og henviser oss til den biologiske morens advokat, Paal-Henrich Berle.

- Fungerer bra

- Vi mener privatundervisningen på barnehjemmet fungerer bra. Han får møte sin biologiske mor, og disse besøkene skal trappes opp, opplyser Berle. Det er meningen at «Knut» skal bo på barnehjemmet fram til jul, og at han deretter skal flytte til sin biologiske mor som er bosatt et annet sted i Hordaland.

Samtidig er besøkene fra mormor og onkel blitt trappet kraftig ned.
Nå skal de avtalte samværene foregå i en leilighet på Akuttmottak for ungdom i Bergen. Samværene skjer fortsatt under tilsyn.

I en sakkyndig rapport til nemnda for sosiale saker i Hordaland heter det at åtteåringens eksnarkomane mor ga uttrykk for at hun ville at gutten hennes heller ble plassert i fosterhjem enn at han fortsatt skulle vokse opp hos sin mormor.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media