<strong>FÅR STØTTE:</strong> Tidligere KrF-statsminister Kjell Magne Bondevik lover å hjelpe Knut Arild Hareide i valgkampen i Akershus. Her taler Hareide til KrF-landsmøtet i helga. FOTO: SCANPIX
FÅR STØTTE: Tidligere KrF-statsminister Kjell Magne Bondevik lover å hjelpe Knut Arild Hareide i valgkampen i Akershus. Her taler Hareide til KrF-landsmøtet i helga. FOTO: SCANPIX Vis mer

- Knut Arild er framtidas KrF

Bondevik lover hjelp i valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Kjell Magne Bondevik sier han ikke kommer til å drive mye valgkamp i høst, men ett oppdrag tar han med seg.

Han vil villig stille opp for KrF-kronprins Knut Arild Hareide i Akershus.

- Jeg kommer ikke til å drive noe særlig valgkamp, det er ikke forenlig med den stillingen jeg har nå. Men jeg har lovet Knut Arild jeg gjerne kan stille opp og bidra, sier Bondevik til Dagbladet.no

Hjelp får Hareide også fra Bondeviks tidligere rådgiver Øistein Mjærum, som skal ha ansvaret for valgstrategien i det som kan bli et skikkelig oppgjør i Akershus.

Trippelkamp
Der stiller Hareide i hard konkurranse blant annet mot to andre profilerte politikere. Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) og Abid Q. Raja (V). Og for å støtte Hareide, kommer Bondevik til å tre ut av skyggene for å bidra.

Han mener Hareide er en mann partiet må satse stort på, og ser for seg den tidligere miljøvernministeren som en framtidig partileder.

- Jeg har veldig sans for Knut Arild. Han er framtidas KrF sammen med Inger Lise Hansen.

- Ryddet opp
Både Hareide og Hansen kom under kritikk fra deler av landsmøtet i helga, etter at begge gikk ut og ba om et rausere parti.

Hansen advarte mot å redusere verdispørsmål til kampen for å endre ekteskapsloven, mens Hareide gikk ut og uttrykte sin skuffelse over ordbruken til enkelte debattanter når det gjaldt homofili på landsmøtet.

Bondevik var populær gjest i Kristiansand i helga. Der talte han blant annet under middagen, og gjorde det tydelig at han støtter en utvikling der partiet er bevisst på nåtida og er et bredt, raust og moderne parti. Han er glad for at Hareide sa tydelig ifra.

- Jeg synes han ryddet opp i diskusjonen, selv om jeg mener partiet og våre folk stort sett har diskutert ryddig, sier eksstatsministeren til Dagbladet.no

- Kjempestøtte
Knut Arild Hareide selv er takknemmlig for bistanden fra sin mentor. Han har alltid hatt et nært forhold til Bondevik.

- Det er veldig gøy at han gjør dette. Det var Kjell Magne som ga meg min første sjanse i toppolitikken da han ga meg jobb som rådgiver for Jon Lilletun i 1998. Han har vært en kjempestøtte og et forbilde for meg både som politiker og person, sier Hareide.

De siste målingene har han enten fått den siste plassen, eller fått innpass ved hjelp av et utjevnigsmandat. Selv tror han på suksess.

- Det er alltid krevende å erobre nye mandater, men jeg tror det er mulig, sier Hareide til Dagbladet.no

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer