Statsbudsjettet

Knut Arild Hareide: - Erna må ikke provosere med kutt for de fattigste

Et lite, men mektig KrF advarer statsminister Erna Solberg.

TRENGER KRF: Statsminister Erna Solberg og kommunalminister Jan Tore Sanner trenger støtte til statsbudsjettet og andre store saker fra KrF og partileder Knut Arild Hareide. Her er KrF-lederen på vei mot talerstolen i Stortingets trontaledebatt, hvor han slo fast at KrF denne perioden er et opposisjonsparti som kan søke flertall både til høyre og itl venstre i politikken. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
TRENGER KRF: Statsminister Erna Solberg og kommunalminister Jan Tore Sanner trenger støtte til statsbudsjettet og andre store saker fra KrF og partileder Knut Arild Hareide. Her er KrF-lederen på vei mot talerstolen i Stortingets trontaledebatt, hvor han slo fast at KrF denne perioden er et opposisjonsparti som kan søke flertall både til høyre og itl venstre i politikken. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Knut Arild Hareide advarer Erna Solberg mot skattelettelser og usosiale kutt i statsbudsjettet. Han ber mindretallsregjeringen unngå å provosere vippepartiet KrF.

Gårsdagens trontaledebatt i Stortinget demonstrerte at Knut Arild Hareide er mer politisk omsvermet og mektig enn noen gang. KrF gjorde et elendig valg, men havnet i den mektige vippeposisjonen. Alle vil ha KrF med på laget for politisk gjennomslag. Høyre og Frp trenger både Venstres og KrFs støtte for å beholde regjeringsmakten.

Til høyre og venstre

- De som har stemt på KrF, skal oppleve at vi kjemper for deres sak. KrF ønsker å være konstruktive overfor dem som vil samarbeide med oss.

- Vi ser ikke på jakkemerket, vi ser på forslagene og innholdet i politikken. Men jeg er ikke bare KrF-leder, jeg er også siviløkonom, så jeg er opptatt av ansvarlige rammer. Da er det ikke sånn at skattelettelser har forrang for andre ting, sier Knut Arild Hareide til Dagbladet.

Ved inngangen til stortingsperioden definerer han KrF som et opposisjonsparti og et sentrumsparti som kan søke gjennomslag både til høyre og venstre i det politiske landskapet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer