Knut Arild kritiserer Erna for å bruke bistandpenger til å håndtere asylsøkere

- Dropp kjepphestene, svarer Erna.

- MEST KREVENDE: KrF-leder Knut Arild Hareide mener at omprioritering av bistandsmidler kommer til å bli det mest krevende spørsmålet i budsjettforhandlingene. KrF kommer på sin side til å legge opp til en styrking av bistanden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
- MEST KREVENDE: KrF-leder Knut Arild Hareide mener at omprioritering av bistandsmidler kommer til å bli det mest krevende spørsmålet i budsjettforhandlingene. KrF kommer på sin side til å legge opp til en styrking av bistanden. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag ga statsminister Erna Solberg en redegjørelse til Stortinget om flyktningkrisen.

- Det er estimert at det vil komme 23 000 asylsøkere i år, og 33 000 asylsøker i 2016. Vi vil få ekstrautgifter på flere milliarder i 2016. Skulle 40-50 000 asylsøkere få opphold, vil utgiftene bli 40-50 milliarder de neste fem årene, sier Erna Solberg.

Solberg forbereder opposisjonen på at flyktningstrømmen får konsekvenser for statsbudsjettene framover, også bistandsbudsjettet.

- Norge må våre foreberedt på å bruke mer av bistandsmidlene for å løse migrasjonsutfordringene vi nå står overfor, sier Solberg.

- Mest krevende spørsmålet Det liker KrF-leder Knut Arild Hareide dårlig.

- Må man bruke bistandsmidler for å motvirke migrasjon? Nei, vi må bruke bistandsmidler til å motvirke krig, fattigdom og konflikt, sa han til Stortinget.

Overfor Dagbladet utdyper Hareide hvor krevende dette spørsmålet er.

- Jeg registerer at vi har en ulik innfallsvinkel, fordi hun antyder i realiteten kutt i den langsiktige bistanden. Dette er i realiteten den mest krevende delen av budsjettforhandlingene. Vi har ikke behandlet budsjettet vårt ennå, men vi legger opp til en styrking av bistanden, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.