Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Knut Arild og jeg har et godt forhold. Jeg regner med at det vil fortsette»

Ola Borten Moe og Knut Arild Hareide har jevnlig fortrolige samtaler. Begge holder døra på gløtt for et rød-grønt-gult samarbeid.

Stjørdal  20110318.
Senterpartiets Landsmøte 2011 er i gang. Olje- og energiminister Ola Borten Moe taler til landsmøte.
Foto: Ned Alley / Scanpix
Stjørdal 20110318. Senterpartiets Landsmøte 2011 er i gang. Olje- og energiminister Ola Borten Moe taler til landsmøte. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STJØRDAL (Dagbladet): Overfor Dagbladet forteller Ola Borten Moe og Knut Arild Hareide om middagsbesøk, tillitsfulle samtaler, og om deres jevnlige kontakt på Stortinget med kontorer tett i tett.

Begge uttrykker et ønske om framtidig samarbeid.

Naboer
Før Ola Borten Moe ble statsråd, var han omringet av KrF'ere på Stortinget. På kontoret ved siden av satt påtroppende leder i KrF, Knut Arild Hareide.

- Vi har hatt kontor ved siden av hverandre. Jeg havna jo i KrF-land på det gamle kontoret til Laila Dåvøy. Jeg satt midt i KrF faktisk. Alene, sier Borten Moe og ler.

Den nære kontakten vi han fortsett med.

- Det tenker jeg kommer til å gå bra. Knut Arild og jeg har et godt forhold. Jeg regner med at det vil fortsette, selv om vi begge nå kommer i roller med mye mindre tid.

Borten Moe sier dette om forholdet til både Hareide og dagens KrF-leder, Dagfinn Høybråten:

- Vi har et godt og konstruktivt forhold. Vi har gode samtaler. Jeg tror vi vet hvor vi har hverandre hen.

På middagsbesøk

Knut Arild Hareide, på sin side, roser sentrumskameraten:

- Jeg synes vi har en tett dialog. Vi snakker sammen og deler tanker. Jeg oppfatter at han har et oppriktig ønske for sentrum og sentrumspartiene. Jeg har det samme.

Hareide forteller at han også har vært på middagsbesøk hjemme hos Borten Moe.

- Han er en kapasitet som politiker. Han er en tenker og spennende å teste ut ideer på. Han har vist meg tillit, sier Hareide og legger til:

- Ola er med på å gjøre meg bedre.

- Gjelder det også KrF?

- Ja.

Også Hareide vil opprettholde den tette kontakten.

Døra høy for KrF
Nå holder Borten Moe døra åpen for at Knut Arild Hareide og KrF i framtida kan få delta i et mulig utvidet rødgrønt samarbeid.

På spørsmål fra Dagbladet om han er opptatt av å invitere KrF inn i det rødgrønne samarbeidet, svarer han følgende:

- Ja, i og for seg. Vi har ingen motforestillinger til å sitte med KrF i regjering. Men det er ikke opp til oss. Det er opp til velgerne, KrF selv, og det er opp til ei samla regjering, sier Borten Moe.

Opp til regjeringen
Han understreker at det er den rødgrønne regjeringen som gjelder for Sp nå.

- For Sp, og for sentrum som tyngdepunkt, er diskusjonen om samarbeidskonstellasjoner like uinteressant og feil ende å starte i.

- Så hva skjer om man kommer i en situasjon hvor KrF kan havne på vippen etter neste stortingsvalg. Vil Sp jobbe for at KrF kan komme over på den rødgrønne siden?

- Det skal vi ikke se bort fra at så skjer. Men det hører med til historien at både i 2005 og 2009 gikk vi til valg på ulike regjeringsalternativ. Noen tapte og noen vant. Vi fikk et mandat fra velgerne. De gjorde ikke det.

Knut Arild Hareide sier følgende om problemstillingen:

- Jeg kan ikke gå inn i den diskusjonen. I KrF skal vi ta den diskusjonen fram mot 2013. Selv om Sp og KrF har forskjellige posisjoner, tror jeg vi kan bidra til å stryke sentrum, sier han, men lar det skinne igjennom at han ikke tror det er «det mest realistiske nå».

- OLA GJØR MEG BEDRE: KrF-leder Knut Arild Hareide har vært på middag hjemme hos Ola Borten Moe og fortsetter gjerne det tette samarbeidet de to har i dag. Til Dagbladet sier han at Sps nye nestleder gjør ham og KrF bedre. Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet)
- OLA GJØR MEG BEDRE: KrF-leder Knut Arild Hareide har vært på middag hjemme hos Ola Borten Moe og fortsetter gjerne det tette samarbeidet de to har i dag. Til Dagbladet sier han at Sps nye nestleder gjør ham og KrF bedre. Foto:Jacques Hvistendahl (Dagbladet) Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling