Knut ble maltraktert

Knut Kristiansen (71) ble drept og deretter maltraktert til det ugjenkjennelige. Nå jakter kriminalpolitiet på drapsmannen i et hardt belastet kriminelt miljø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Språkekspert og pensjonist Knut Kristiansen ble trolig drept av en person han kjente fra før. En hardt kriminelt belastet mann, som Kristiansen kom i kontakt med gjennom sin språkforskning.

Forrige lørdag ble pensjonisten funnet hjemme i leiligheten på Sandaker i Oslo. Han ble trolig drept mellom 3. og 5. juli.

Synet som møtte politiet blir overfor Dagbladet karakterisert som grusomt. Liket av språkeksperten var skjendet.

Drapsjakt

Politiet i Oslo har holdt kortene tett inntil brystet, men politiavdelingssjef Finn Abrahamsen innrømmet i går at politiet konsentrerer etterforskningen mot bestemte miljøer.

- Vi har fått opplysninger om konkrete miljøer som Kristiansen skal ha hatt befatning med gjennom sitt arbeid, sier Abrahamsen.

En tidligere drapsdømt er blant personene politiet sjekker alibiet til. Mannen soner for tida en lengre fengselsstraff, men har det siste året hatt flere permisjoner.

Flere spor

- Etterforskningen er i en innledende fase. Foreløpig er ingen sjekket ut av saken, sier Abrahamsen.

Ved siden av at politiet har en navngitt - kjent - kriminell i søkelyset, arbeider etterforskerne også med å kartlegge flere etniske miljøer som Knut Kristiansen hadde kontakt med.

Årsaken til at Kristiansen hadde kontakt med kriminelle var hans genuine interesse for språk. Flere av disse, som Kristiansen ved anledninger skal ha uttrykt frykt for, behersker spesielle dialekter på sine respektive språk.

Kristiansen var tidligere amanuensis ved Institutt for østeuropeisk og indonesisk språk ved Universitetet i Oslo.

Det er ventet at kriminalteknikere først i ettermiddag vil avslutte de tekniske undersøkelsene i leiligheten til Knut Kristiansen.

- Vi har flere gode spor å jobbe etter. Saken har topp prioritet hos oss. Vi jobber iherdig med å oppklare drapet, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen.