Russebuss-ulykke

Knut ble vekket av dette klokka 5.30 i dag

Det gikk med sju meter steingard og ei lyktestolpe da russebussen prøvde å snu i et lite kryss i natt.

TRE GANGER I MUREN: Sju meter av steinmuren til Knut Erga i Tananger ble ødelagt i morges da en russebuss forsøkte å snu i et trangt kryss. Foto: Privat
TRE GANGER I MUREN: Sju meter av steinmuren til Knut Erga i Tananger ble ødelagt i morges da en russebuss forsøkte å snu i et trangt kryss. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Pensjonist Knut Erga i Tananger i Sola kommune våknet tidligere enn normalt i dag av et fryktelig spetakkel.

Først reagerte han på «forferdelig musikk». Dernest hørte han dunkelyder utenfra.

RUSSERÅD: For å trygge og gi råd til årets russeforeldre, har politiet invitert til det de kaller «Norges største foreldremøte». Video: Politiet i Norge Vis mer

- Det var vel i 5.30-tida. Da jeg tittet ut, så jeg en russebuss som prøvde å snu i et lite kryss her, sier Erga.

Pensjonisten er ikke videre imponert over hva han ble vitne til.

Ødela sju meter mur

- Bussen dunket inn i steinmuren min tre ganger. Sju meter mur med dobbeltsidig naturstein med singel i mellom er ødelagt. Det siste sjåføren gjorde var å klemme ei lyktestolpe på skrå. Den er nå demontert og fjernet, sier Erga.

Mens bussen gjorde sine mislykkede forsøk på å snu i det trange krysset, gikk Erga ut.

SJU METER ØDELAGT: Ifølge Knut Egra ødela russebussen sju meter av steinmuren hans. Foto: Privat
SJU METER ØDELAGT: Ifølge Knut Egra ødela russebussen sju meter av steinmuren hans. Foto: Privat Vis mer

- I bussen var det ei gruppe blåruss. Jeg ville vite hvem sjåføren var, men vedkommende ga seg ikke til kjenne. Det var fryktelig kaldt, så jeg gikk inn for å kle meg bedre. Da jeg kom ut igjen, hadde alle forlatt bussen.

Trodde Knut Erga.

Lå og sov

- Da vi kom fram og gikk inn i bussen, fant vi en mann som lå og sov der. Han sov godt og visste ikke hva som hadde skjedd. Han hadde heller ingen tilknytning til bussen, så han ble dimittert, sier operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

STAKK AV: Russ og sjåfør stakk fra stedet etter ulykken. Foto: Privat
STAKK AV: Russ og sjåfør stakk fra stedet etter ulykken. Foto: Privat Vis mer

Ifølge Erga var også denne unge mannen en blåruss.

- Han sov godt, og hadde visst ikke fått med seg noe av det som hadde skjedd. Politiet måtte vekke ham, sier pensjonisten som er ergerlig for at steinmuren hans nå er ødelagt.

- Det var en stor jobb å lage den, sier han.

Bussen ble tauet inn av politiet og avskiltet. Russen som stakk av fra ulykken må dermed klare seg uten buss en stund framover.

Og resten av russetida må deltakerne på denne bussen regne med å være vandreruss, for politiet har ilagt et bruksforbud for kjøretøyet i to måneder.

156 russe-utrykninger

Natt til fredag hadde Sør-Vest-politiditrikt hele 20 oppdrag knyttet til russen. Plusser du på torsdag ettermiddag og kveld får du hele 27 oppdrag.

- I forrige uke hadde vi 125 oppdrag knyttet til russen. Så langt i år har vi hatt 140 oppdrag. Sammenliknet hadde vi 200 oppdrag i hele fjor, opplyste Håvard Høyland, politispesialist i barne- og ungdomskriminalitet i Sør-Vest politidistrikt til Dagbladet.

Natt til lørdag har politiet loggført 16 oppdrag.

- Flesteparten av disse dreier seg om støy og høy musikk, sier Ragnhildstveit.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer